Professionalisering verenigingen door toolkit beroepskrachten

Professionalisering verenigingen door toolkit beroepskrachten

Krijgt of zoekt jouw sportclub versterking van beroepskrachten? In een toolkit ‘beroepskrachten’ heeft NOC*NSF de informatie die je hiervoor nodig hebt gebundeld. Je vindt hier handvatten, werkwijzen, tips, verwijzingen naar onderzoeken en goede voorbeelden uit de praktijk.

Als sportclub en sportpark heb je meer te bieden dan enkel sport. Je zorgt ervoor dat vriendschappen ontstaan, dat mensen plezier hebben en werken aan hun gezondheid, dat waarden en normen worden bijgebracht en nog veel meer. 

Vrijwilligers
Het wordt steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden en te behouden. Steeds minder vrijwilligers willen zich voor een lange tijd vastleggen en dat leidt tot problemen in de organisatie. Bekijk de mogelijkheid om een beroepskracht in te zetten om vrijwilligers te ontlasten en te ondersteunen bij hun werk. 

Er zijn clubs die al geruime tijd ervaring hebben opgedaan met een beroepskracht. Hiermee zijn extra activiteiten van de grond gekomen, hebben vrijwilligers een centraal aanspreekpunt gekregen en heeft het in de meeste gevallen geleid tot meer leden en meer inkomsten.

Wilt u meer weten over de toolkit beroepskrachten? Klik dan hier