Dominique van Mulken (BFC) benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Dominique van Mulken (BFC) benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Tijdens het 25-jarig bestaansjubileum van handbalvereniging BFC is Dominique van Mulken (50) uit Beek benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Wij feliciteren Van Mulken namens het NHV! Hij kreeg deze onderscheiding mede door zijn tomeloze inzet voor de Beekse handbalvereniging.

Van Mulken stond aan de oorsprong van het fuseren van handbalvereniging Blauw Wit uit Neerbeek en Caesar uit Beek. In het jaar 1998 ontstond vanuit deze twee verenigingen de fusieclub BFC. Met enorme inspanningen bracht hij mensen samen en legde hij de basis voor de vereniging die we vandaag de dag kennen. BFC is een bloeiende handbalclub met op dit moment meer dan vierhonderd leden en twee teams die uitkomen in de eredivisie. Het is een vereniging die de breedtesport faciliteert en waar sportieve ambitie en gezelligheid hand in hand gaan.

Verdiensten van Van Mulken:

  • 1990- heden scheidsrechter op bondsniveau voor HV Caesar & HV BFC
  • 1996-1998 bestuurslid van HV Caesar
  • 2005-2008 scheidsrechter voor HV BFC
  • 2005- heden wedstrijdtafel voor HV BFC
  • 2008-2020 bestuurslid / secretaris van HV BFC
  • 2008-heden contactpersoon technische zaken voor HV BFC
  • 2008-heden lid activiteitencommissie bij HV BFC
  • 2010-2019 trainer/coach bij HV BFC
  • 2020 – heden lid sponsorcommissie bij HV BFC

Van Mulken is een man met een grote liefde voor de club, waar hij graag zijn handen voor uit de mouwen steekt. Denk hierbij aan: het regelen van de technische staf, zorgen voor een gezonde financiële basis, afstemming met de Gemeente Beek en sportlandgoed de Haamen, gesprekken met spelers, benaderen van sponsoren, contact met de handbalbond en ga zo maar door. 

Burgemeester Christine van Basten-Boddin zei het volgende over Van Mulken: “Bij de heer Van Mulken stroomt het handbalbloed door de aderen. Hij is het collectieve geheugen van de handbalvereniging en niet is hem te gek als het om BFC gaat.”