Beach Dames U17 ongeslagen door naar de kwartfinales op EK

De Beach Dames U17 hebben zich ongeslagen geplaatst voor de kwartfinales. In de laatste poulewedstrijd rekende ze af met Duitsland. De eerste set werd ruim gewonnen met 14-24. De tweede set was razend spanned. In de slotseconde wist Lisa de Wolf de beslissende éénpunter te scoren: 28-29. Vanmiddag speelt de ploeg van Frank Fokkens om 14:45 uur (Nederlandse tijd) de kwartfinale op veld 1 tegen Oekraïne. De wedstrijd is live te zien via ehftv.com.

Beach Dames U17
Duitsland-Nederland
Nederland blies Duitsland om ver. De Nederlandse dekking dwong de Duitse meiden om technische fouten te maken. Daarnaast keepte Tess Jansen een dijk van een set. De Oosterburen hadden de openingstreffer van de wedstrijd gemaakt, maar kwamen er daarna niet meer doorheen. De Beach Dames U17 pakte een zeer ruime voorsprong van 2-16. In de fase daarna scoorden beide ploegen om en om. Esmee Stege en Stacey de Vries zorgde ervoor dat de comfortabele marge in stand bleef: 10-22. Met een aantal eenpunters sloot Nederland de set af: 14-24.

In de tweede set waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. De set ging gelijk op tot: 10-10. Daarna wist Duitsland een gaatje te slaan van vier punten. Die marge bleef even op het scorebord staan. Het ware Sterre Jansen en Stacey de Vries die Nederland op gelijke hoogte brachten: 18-18. Duitsland miste een penalty, waarna Sterre Jansen de Beach Dames aan de goede kant van de score zette. Beide landen scoorden om en om. Met nog één minuut te spelen schoot Stacey de Vries als specialist de bal tegen de touwen. De Duitse ploeg trok de stand gelijk. Er waren nog luttele seconden op de klok. Het lukte Nederland om Lisa de Wolf te bereiken in de aanval en zij maakte vlak voor tijd de beslissende éénpunter. Nederland won de set met 28-29.