De Beach Dames U17 spelen vanmiddag de finale op het EK

De Beach Dames U17 spelen vanmiddag de finale op het EK

De Beach Dames U17 hebben Zweden verslagen in de halve finale en mogen zich op gaan maken voor de strijd om de Europese titel. De jeugdploeg won de wedstrijd overtuigend in twee sets: 22-14 en 15-8. Vanmiddag om 16:30 uur staat de finale op het programma. De wedstrijd wordt gespeeld op veld 1 en is live te zien via ehftv.com. 

Nederland-Zweden
Nederland begon heel scherp aan de wedstrijd. Keepster Tess Jansen had twee knappe reddingen in huis. In de aanval was Esmee Stege op dreef. Twee keer rondde ze een pirouette goed af. Sterre Jansen wist ook te scoren met een draai om haar as. De ploeg van bondscoach Frank Fokkens pakte een 6-0 voorsprong. Aanvallend werden een aantal kansen gemist, waar Zweden wel scherp was in de afronding. Het Zweedse team knokte zich terug in de wedstrijd en trok de stand gelijk.

De Beach Dames U17 lieten zich niet van de wijs brengen. Ilva Blom onderschepte de bal in de verdediging en gooide deze in het lege doel. Sterre Jansen (2x) en Yinthe Schaddenhorst verzilverden hun pirouettes. De Nederlandse dekking stond compact. Ze wisten veel Zweedse schoten onschadelijk te maken. Nederland liep uit naar een 14-6 voorsprong. Zweden begon het net te vinden, maar Esmee Stege zette daar twee keer een score tegenover.

Bij een stand van 18-12 bracht keepster Daphne Stoel goed redding en was het opnieuw Ilva Blom die de bal onderschepte. Lisa de Wolf scoorde drie punten. Er was geen vuiltje aan de lucht voor Oranje. Zweden maakte nog een tweepunter, maar Esmee Stege bepaalde de setstand op 22-14.

De Beach Dames U17 startte de tweede set overtuigend. Stacey de Vries maakte de openingstreffer. Zweden mistte een penalty die door keepster Tess Jansen uit het doel werd gekeken. Yinthe Schaddenhorst zette Nederland op 4-0. Beide ploegen kwamen een aantal aanvallen niet tot scoren. Aan Nederlandse kant werd een technische fout gemaakt en stond het houtwerk twee keer in de weg. Het was Zweden dat de draad weer oppakte en op gelijke hoogte kwam: 4-4.

Stacey de Vries brak de ban voor Oranje. Ze scoorde tweemaal een pirouette. Een speciale vermelding gaat uit naar verdedigster Nienke Slippens die drie keer een schot wist te blokkeren. De Nederlandse dekking en de keepster waren niet te passeren. Lisa de Wolf en Sterre Jansen gooide de bal tegen de touwen. Nederland sloeg zo een gat van acht punten: 12-4.

Zweden kwam die mentale tik niet te boven. Ze vonden het net nog twee keer, maar kwamen geen seconde in de buurt van de setwinst. De Beach Dames U17 maakte aan de hand van Esmee Stege twee tactische éépunters. Datzelfde kunststukje deed Sterre Jansen. Zij zorgde dat er na tien minuten spelen 15-8 op het scorebord stond.