De Dames U19 zijn onderweg naar het EK in Roemenië

De Dames U19 zijn onderweg naar het EK in Roemenië

De Dames U19 reizen af naar Roemenië voor het Europees kampioenschap. Het EK wordt van 6 t/m 16 juli gespeeld in de steden Pitesti and Mioveni. Nederland is ingedeeld in poule A, daarin spelen ze tegen Kroatië, Zwitserland en Zweden. Ze zullen de poulewedstrijden afwerken in Pitesti. De nummers 1 en 2 uit de poule plaatsen zich voor de Main Round. De hoogste klassering op een EK was in het jaar 2019, toen wonnen de dames een zilveren medaille. Alle wedstrijden op het EK worden live uitgezonden op EHFTV.com

Als voorbereiding op het EK speelde de Dames U19 een vierlandentoernooi in het Hongaarse Inárcs. Amerika, Macedonië en Hongarije waren de tegenstanders. De eerste wedstrijd tegen Amerika werd met 31-13 gewonnen. Nederland pakte in de tweede wedstrijd een zwaarbevochten winst tegen Noord-Macedonië. De dames sloten het toernooi af met een verliespartij tegen Hongarije, na zestig minuten stond er een stand van 30-26 op het scorebord. “We hebben een leerzaam toernooi gehad waarbij we veel mee kunnen nemen naar het EK.”

Programma Dames U19:
6 juli 14:00 uur: Zwitserland – Nederland
7 juli 12:00 uur: Nederland – Kroatië
9 juli 14:15 uur: Zweden – Nederland

Selectie Dames U19:

1 Rozemarijn Alderden OTTO Work Force/VOC
2 Donna Bakker OTTO Work Force/VOC
3 Lynn van Diepen Westfriesland/SEW
4 Judith van der Helm HV Quintus
5 Lisa Hölscher JuRo Unirek/VZV
6 Lynn Holtman Westfriesland/SEW
7 Elise Flipsen Handbal Venlo
8 Sophie Buijs HV Quintus
9 Jalisha Loy OTTO Work Force/VOC
10 Daphne Luchies OTTO Work Force/VOC
11 Romée Maarschalkerweerd OTTO Work Force/VOC
12 Alieke van Maurik HV Quintus
13 Bianca Schanssema HV Quintus
14 Loïs van Vliet OTTO Work Force/VOC
15 Nikki van der Vorst OTTO Work Force/VOC
16 Fenna Muilenburg TV Aldekerk (GER)

Begeleiding Dames U19

1 Ricardo Clarijs Bondscoach
2 Per Johansson Assistent bondscoach
3 Kenny Odijk Fysiotherapeut
4 Lenneke Degenaar Teammanager