Het LGBTQ+ team wint een zilveren medaille op het EK

Het LGBTQ+ team wint een zilveren medaille op het EK

Door zeven van de negen wedstrijden te winnen, plaatste Nederland zich gemakkelijk voor de kwartfinale van het EK. Deze wedstrijd werd met overtuigende cijfers gewonnen van het gastland Spanje, vervolgens was het Italië die in de halve finale het onderspit moest delven. De finale van het EK LGBTQ+ te MADRID’23 werd er één, zoals een finale behoorde te zijn. Het kende spanning, sensatie, vreugde, maar ook verdriet.

Door het snelle, aanvallende spel van titelverdediger Noorwegen en wat slordigheidsfoutjes aan Nederlandse kant leek het in de eerste paar minuten van de wedstrijd een gelopen race te worden voor TeamNL. Echter, niets bleek minder waar. Bij rust was het verschil vier punten, maar nadat in de tweede helft de verdediging veel beter liep, werd het voor de Noren steeds moeilijker om het net te vinden. Nederland wist hiervan te profiteren. Het werd een ware thriller, met een gelijke stand aan het eind van de reguliere speeltijd.

Helaas trok Nederland na het nemen van strafworpen uiteindelijk toch aan het kortste eind en moest het (wederom) genoegen nemen met een zilveren medaille. Maar wel één met een goud randje.

De selectie over leiding van trainer Djordy Walczak: Ricardo Alings, Jeffrey Bouter, Bernard Broekmann, Bram Broekmans, Julian Eisel, Wesley Hage, Sicco den Hollander, Michaël Kensenhuis, Quincy Kompier, Ferry Oomen, Youri Ranzijn, Jelle van de Wall, Jack Waasdorp, Ralph Weijden en Joep Widdershoven.