Heren U17 eindigen op plaats 16 op het Open EK

Heren U17 eindigen op plaats 16 op het Open EK

De jeugdploeg van bondscoach Edwin Kippers is na een nederlaag tegen Letland zestiende geworden op het Open EK. De Heren U17 verloren in de Intermediate Round van Noorwegen en Litouwen. België werd met ruime cijfers aan de kant gezet. Het team kan terugkijken op een leerzaam eerste toernooi.

Tegen Noorwegen kon de ploeg tot aan de rust bij blijven. De ruststand was 14-14. In de tweede helft liepen de Noren uit. De Scandinaviërs boekten een 28-21 overwinning. Litouwen en Nederland ontliepen elkaar niet veel. De ploeg uit Litouwen had een krappe marge bij de rust 13-15, maar wist deze wel vast te houden in de tweede helft. Het eindsignaal klonk bij een stand van 30-33.

Nederland was duidelijk een maatje te groot voor België. Het verschil werd al gemaakt in de eerste helft. Nederland zocht de kleedkamer op met een ruime voorsprong: 15-8. In de tweede helft lukte het onze Zuiderburen niet om dichterbij te komen. De Heren U17 wonnen met 30-18.

Vandaag stond de laatste wedstrijd op het programma, de strijd op plaats vijftien. Het werd een razend spannend duel tegen Letland. Bij rust stond de tegenstander met 12-8 voor. In de tweede helft knokte de ploeg van bondscoach Edwin Kippers zich terug. Na veertig minuten spelen stond het gelijk: 26-26. Een verlenging moest de beslissing brengen. In het eerste bedrijf hielden beide landen elkaar opnieuw in evenwicht: 28-28. Uiteindelijk trok Letland aan het langste eind. Ze waren met 34-33 te sterk.   

Foto: Ils Pattipeilohy