Dames U17 gaan strijden om brons op het EYOF

Dames U17 gaan strijden om brons op het EYOF

De Dames U17 gaan strijden om de bronzen medaille op het EYOF. De Nederlandse jeugdploeg verloor in de halve finale ruim van Roemenië. Bij rust was er al een gat geslagen door de tegenstander: 15-7. In de tweede helft kwam Nederland niet in de buurt van een overwinning. Roemenië won met 32-20.

Aan het begin van het duel pakte Nederland een 2-3 voorsprong. Door twee doelpunten op rij boog Roemenië de achterstand om. Met een mooie schijnbeweging trok Frencis Portengen de stand gelijk. De tegenstander wist te scoren. Nederland kreeg een aantal kansen om op gelijke hoogte te komen, maar verzilverde een break-out en penalty niet. Isah Legebeke hield Nederland met een mooi afstandsschot in het juiste spoor: 6-5.

Keepster Anne de Boer had een goede redding in huis, maar kon niet voorkomen dat Roemenië drie doelpunten uitliep. De Dames U17 hadden het in de aanval lastig. Grote kansen werden niet gecreëerd. In de dekking had Nederland weinig grip op Roemenië. Sophie Extertate passeerde haar tegenstandster gemakkelijk en vond het net met een goed geplaatst schot.

De Roemeense ploeg voerde het tempo in de wedstrijd op. Dankzij een aantal snelle doelpunten stond er een marge van vijf doelpunten op het scorebord: 11-6.  Joy Boers wist knap vanuit een kleine hoek tot scoren te komen. Daarna nam Roemenië de touwtjes stevig in handen. De jeugdploeg scoorde vier keer op rij en bepaalde de ruststand op 15-7.

In de tweede helft bleek de tegenstander ook een maatje te groot. Nederland kwam er niet aan te pas. Waar de Dames U17 één goal scoorden, noteerde Roemenië er steeds twee. Frencis Portengen, Isah Legebeke en Lotus Dekker verschalkte de Roemeense keepster van afstand. Hoekspeelster Joy Boers lobde de bal prachtig in het net. Halverwege de tweede helft stond het 24-12.

Alyssa Borregana had een mooi onderhandsschot in haar arsenaal. Ze schoot later de bal snoeihard in de kruising. Melissa van Velsen benutte haar speelminuten goed. In de tweede helft gooide ze drie keer raak. Nederland kwam alleen geen moment dichter bij de Roemenen. Na een onderschepping bepaalde Esmeralda van Gelder de eindstand op 32-20.