De Dames U17 bereiken Main Round EK

De Dames U17 bereiken Main Round EK

Ondanks een nipt verlies tegen de Portugezen (22-21) zijn de handbalsters doorgedrongen tot de hoofdronde op het Europese Kampioenschap. Hiermee behoren ze tot de laatste acht van het toernooi, waardoor ze ook een WK-ticket hebben bemachtigd.

De Dames U17 begonnen sterk aan het toernooi met een overwinning op Noorwegen (18-21). De overige wedstrijden van de poulefase tegen Denemarken en Portugal gingen verloren.

In de Main Round zijn Frankrijk en Hongarije de tegenstanders van het Nederlandse team. Om door te gaan naar de halve finale moeten de Dames U17 als eerste of tweede eindigen in de groep. De wedstrijden zijn live te zien op EHFTV.com

Programma
Dinsdag 8 augustus                       Frankrijk – Nederland                     20.15 uur
Woensdag 9 augustus                   Nederland – Hongarije                   18.00 uur