Handbal Venlo pakt met de SuperCup eerste prijs van het seizoen

Cabooter Group/Handbal Venlo is het seizoen sterk begonnen. De ploeg van Robin Gielen pakte de eerste prijs van het nog prille handbalseizoen door ruim te winnen van OTTO Work Force/VOC Amsterdam: 16-30.

In The Dome in Houten mochten VOC en Venlo het tegen elkaar opnemen dankzij hun goede prestaties van afgelopen seizoen. VOC kroonde zich tot landskampioen door Venlo in twee play-off wedstrijden te verslaan: 25-32 en 31-28. De ploeg uit Venlo wist de NHV-beker in de wacht te slepen door in de Bekerfinale af te rekenen met VOC (36-30).

Handbal Venlo schoot uit de startblokken. In no-time pakten ze een 0-4 voorsprong. De dekking van de ploeg van Robin Gielen stond als een huis. VOC was onzorgvuldig en wist pas na zes minuten tot scoren te komen. Alieke van Maurik brak de ban voor de Amsterdammers met een goed geplaatst schot. Venlo speelde gevarieerd en snel. Aan de hand van Sharon Grummel (2x), Manon Zijlmans, Demi Smolenaers en Ruby Vaessens zetten de Limburgers een 5-0 run neer.

VOC keek al snel tegen een ruime achterstand aan: 1-9. Op de cirkel werd Romee Maarschalkerweerd gevonden en zij schoot de bal hard in de kruising. Venlo speelde vervolgens de aanval mooi uit waardoor hoekspeelster Ruby Vaessens veel ruimte kreeg. Daar wist zij wel raad mee. Het verschil tussen beide ploegen schommelde lange tijd tussen de zeven à acht doelpunten. Keepster Liza Rovers van Handbal Venlo blonk uit met een aantal knappe reddingen. Aan de andere kant van het veld wist doelvrouw Nikki van der Vorst twee penalty’s te pareren.

De formatie uit Amsterdam kon geen vuist maken en beschikte in de eerste helft over weinig scorend vermogen. Na dertig minuten stond de teller op zes treffers. De Bekerwinnaar van vorig seizoen, Venlo, vond het net gemakkelijk. Beide ploegen zochten de kleedkamer op bij een stand van 6-15.

Venlo begon ook scherp aan de tweede helft. Ruby Vaessens scoorde een penalty en Pien de Swart ging alleen op het vijandige doel af. Oog in oog met de keepster faalde ze niet. Het verschil op het scorebord liep op naar elf doelpunten. Zenzi Matthaei werd knap vrijgespeeld op de cirkel. Beide teams mochten aanleggen voor zevenmeters, maar kregen de bal niet tegen de touwen. Sharon Grummel passeerde haar tegenstandster alsof deze er niet stond. De aanval daarop deed Lisanne Kruijswijk hetzelfde. Aan de kant van VOC vond Donna Bakker de korte hoek: 8-19.

Nadat Daphne Luchies aan de noodrem trok en met twee minuten op de bank moest plaatsnemen wist Diede Konings de gegeven penalty te benutten. Keepster Liza Rovers pareerde een zevenmeter. Venlo speelde VOC bij vlagen zoek. Een mooi hoogtepunt in de wedstrijd was de vlieger op Lisanne Kruijswijk. Ze rondde deze prachtig af.

Coach van VOC, Rachel de Haze, riep haar ploeg naar de kant bij een stand van 9-22. Het had niet het gewenste effect. De ploeg uit Amsterdam kwam niet in de buurt van Venlo. Ze kregen moeilijk grip op Diede Konings die met acht treffers zeer trefzeker was. Naomi Gooyers had wel een mooie actie in huis. Ze was haar tegenstandster te slim en verschalkte de keepster met een knappe lob.

In de slotfase verkleinden Lois van Vliet, Alieke van Maurik en Daphne Luchies de achterstand van 13-29 nog naar 16-29, maar het was de jonge Frencis Portengen die de eindstand bepaalde op 16-30.