KEMBIT-LIONS wint SuperCup na thriller tegen KRAS/Volendam

KEMBIT-LIONS wint SuperCup na thriller tegen KRAS/Volendam

KEMBIT-LIONS heeft de eerste prijs van het seizoen veroverd. In een ware thriller was de ploeg uit Limburg in de slotminuut te sterk voor KRAS/Volendam: 33-32. Lions keek lange tijd tegen een achterstand aan, maar vocht zich terug in de wedstrijd en trok in de slotfase aan het langste eind.

In The Dome in Houten mochten Lions en Volendam het tegen elkaar opnemen dankzij hun goede prestaties van afgelopen seizoen. Lions kroonde zich tot landskampioen door Volendam in twee play-off wedstrijden te verslaan: 28-25 en 26-34. De ploeg uit Volendam wist de NHV-beker in de wacht te slepen door in de Bekerfinale af te rekenen met Hurry-Up (29-25).

Ephrahim Jerry startte zijn seizoen sterk. De speler die deze zomer terugkeerde naar de Nederlandse competitie vond in de beginfase drie keer het net, maar het was de ploeg uit Limburg die de voorsprong pakte: 4-2. Lions hield de marge van twee doelpunten een aantal minuten vol. Na een tijdstraf voor Jeroen Roefs vond routinier Ivo Steins het net (8-6). Jordy Baijens schoot de bal hard in de kruising en Tim Roefs brak door de dekking heen. Zij brachten Volendam op gelijke hoogte.

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Lions stond lange tijd aan de goede kant van de score. Steeds als de Limburgers het net vonden, maakte Volendam de aansluitingstreffer of gelijkmaker. Ivo Steins benutte zijn derde zevenmeter van de avond: 13-11. Cirkelloper Evert Kooijman werd prachtig gevonden aan de cirkel. Met een mooie lob verschalkte hij de Limburgse keeper. Twam Klompé trok de stand gelijk na een snelle tegenaanval. Aan de overkant wist Martijn Kleijkers ook te scoren in de break-out.

De coach van Volendam, Geert Hinskens, nam een time-out en wist zijn ploeg op scherp te zetten. Martijn Kleijkers moest twee minuten op de bank plaatsnemen na een tijdstraf. Robin Nagtegaal benutte de gegeven penalty. Na nog een tijdstraf voor Lions brak Tim Roefs goed door de dekking. Volendam kreeg vleugels. Ephrahim Jerry wist de bal twee keer over het hele veld te gooien in het lege Limburgse doel. Zo boog Volendam de achterstand van 14-13 om naar een voorsprong van 14-17.

Dankzij een aantal knappe reddingen van keeper Evan de Lange gingen de Volendammers de rust in met een ruime marge: 15-19. Robin Nagtegaal sloot de eerste helft af met een prachtige draaibal. 

Aan het begin van de tweede helft gooide Ivo Steins de bal in het gezicht van keeper Evan de Lange. Hij kreeg een twee minuten tijdstraf. Volendam profiteerde optimaal van de man meer op het veld. Ephrahim Jerry vuurde opnieuw een pegel af van afstand. Jordy Baijens kon twee keer op het lege doel af en zo liep de club uit het vissersdorp uit naar 15-22. Lions kwam twee doelpunten dichterbij na treffers van Rob Schmeits en Luca van Straaten.

De jonge keeper Evan de Lange blonk uit met meerdere knappe stops. Hij zorgde ervoor dat Lions niet dichterbij kon komen. Het verschil schommelde enige tijd tussen de vier à vijf doelpunten. Rob Schmeits nam zijn ploeg bij de hand. De hoekspeler scoorde tweemaal vanaf zijn vertrouwde positie en één keer vanaf de opbouw: 19-24.

Jordy Baijens kreeg een twee minuten tijdstraf. Tobias Weiler mocht aanleggen voor een zevenmeter. Hij schoot de bal in het gezicht van de Volendamse keeper en zag de scheidsrechters een rode kaart trekken. Het weerhield Lions niet om de rug te rechten. Halverwege de tweede helft verzilverde Ivo Steins een penalty en vond hij het net na een mooie individuele actie: 23-26. Tim Roefs bracht de marge opnieuw op vier treffers. Martijn Kleijkers (2x) en Luca van Straaten brachten het geloof helemaal terug aan Limburgse kant door de aansluitingstreffer te maken.

Een spannende slotfase brak aan. Volendam had het initiatief in handen. Het tempo in de wedstrijd lag hoog. Beide teams scoorden om en om. Bij een stand van 29-31 hield keeper Jens Dijkstra Lions in de race. De ploeg uit Limburg knokte zich terug in het duel. Ze scoorden drie keer op rij en bogen de achterstand om naar 32-31. Ivo Steins, Jur Eussen en Rob Schmeits waren verantwoordelijk voor de doelpunten. Jordy Baijens vond het net van afstand. Hij trok de stand vlak voor tijd gelijk. 

Met nog twintig seconden te spelen nam Lions een time-out. Rob Schmeits pakte de verantwoordelijkheid en schoot de bal met een stuit tegen de touwen. De Volendamse coach greep ook snel naar de time-out kaart. Ephrahim Jerry, die goed was voor maar liefst tien doelpunten, miste het cruciale schot. KEMBIT-Lions won de thriller zo met 33-32.