Staffan Olsson maakt definitieve selectie Golden League bekend

Staffan Olsson maakt definitieve selectie Golden League bekend

Bondscoach Staffan Olsson heeft 18 spelers opgenomen in zijn definitieve selectie voor de eerste reeks wedstrijden in de Golden League. De Golden League is een samenwerking die Nederland, Noorwegen en Denemarken zijn aangegaan. De landen spelen onderling oefenwedstrijden in het jaar dat er geen EK-kwalificatie wordt gespeeld.

De Golden League wordt normaal gesproken gespeeld in drie rondes. Elke ronde is een van de drie organiserende landen het gastland en wordt een vierde land uitgenodigd om mee te doen. Dit seizoen wordt de Golden League gespeeld in Noorwegen (november) en Denemarken (januari). In Nederland vindt het toernooi dit seizoen niet plaats aangezien in maart het OKT op het programma staat.

Eind oktober trappen de TeamNL Handbalheren het eerste toernooi af in Noorwegen. De Noren hebben Spanje uitgenodigd om deel te nemen. In januari wordt de tweede ronde gespeeld, dan is Denemarken het gastland. Zij hebben Egypte toegevoegd aan het toernooi.

Nederland komt op donderdag 2 november voor het eerst in actie in de Golden League. Spanje is om 16:45 uur de tegenstander. Na een rustdag vervolgt de ploeg van bondscoach Staffan Olsson het oefentoernooi. Op zaterdag 4 november spelen ze tegen Noorwegen om 16:45 uur. Een dag later staat het laatste duel tegen Denemarken op het programma. Om 14:15 uur klinkt het beginsignaal.

Programma Golden League:
Donderdag 2 november 16.45 uur Spanje – Nederland
Zaterdag 4 november 16.45 uur Noorwegen – Nederland
Zondag 5 november 14.15 uur Nederland – Denemarken

Definitieve selectie TeamNL Handbalheren:

  Naam Club
1 Dani Baijens Handball Sport Verein Hamburg (GER)
2 Samir Benghanem Green Park/Handbal Aalsmeer
3 Tim Claessens Achilles Bocholt (BEL)
4 Kaj Geenen VfL Lübeck-Schwartau (GER
5 Thomas Houtepen TBV Lemgo (GER)
6 Alec Smit SønderjyskE Håndbold (DEN)
7 Lars Kooij TV Emsdetten (GER)
8 Evan de Lange KRAS/Volendam
9 Bart Ravensbergen Frisch Auf! Göppingen (GER)
10 Bobby Schagen TBV Lemgo (GER)
11 Robin Schoenaker Sporting Pelt (BEL)
12 Jorn Smits Lemvig-Thyborøn Handbold (DEN)
13 Kay Smits SG Flensburg-Handewitt (GER)
14 Ivar Stavast HC ElbFlorenz Dresden (GER)
15 Luc Steins Paris Saint-Germain Handball (FRA)
16 Rutger ten Velde TuS N-Lübbecke (GER)
17 Arjan Versteijnen Herpertz/Bevo HC
18 Niels Versteijnen TBV Lemgo (GER)