Wedstrijdselectie Nederland-Portugal bekend!

Wedstrijdselectie Nederland-Portugal bekend!

De wedstrijdselectie van de TeamNL Handbaldames voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Portugal is bekend! Bondscoach Per Johansson kan niet beschikken over een aantal ervaren speelsters. Laura van der Heijden (gebroken neus), Dione Housheer (ziek) en Bo van Wetering (blessure) komen vanavond niet in actie. Het jonge talent, Alieke van Maurik, is toegevoegd aan de wedstrijdselectie. De speelster van VOC Amsterdam gaat zich opmaken voor haar derde interland. 

Het treffen met Portugal is vanavond live te zien op HandbalNL.tv. In een uitverkocht Topsportcentrum Almere klinkt het beginsignaal om 19:30 uur. Nederland is bij de loting voor de kwalificatie van het EK 2024 ingedeeld in groep 3. Zij nemen het in deze poule op tegen Tsjechië, Portugal en Finland. Tegen elke tegenstander wordt zowel uit als thuis een wedstrijd gespeeld. De twee beste landen in de poule en de vier beste nummers drie plaatsen zich voor het EK. In totaal zullen er 24 landen deelnemen aan het toernooi.

Wedstrijdselectie TeamNL Handbaldames:

Naam: Club:
1. Lois Abbingh Vipers Kristiansand (NOR)
2. Rinka Duijndam Gyori Audi ETO KC (HUN)
3. Kelly Dulfer SG BBM Bietigheim (GER)
4. Merel Freriks Brest Bretagne Handball (FRA)
5. Tamara Haggerty DVSC Schaeffler (HUN)
6. Yara ten Holte Odense Handbold (DEN)
7. Harma van Kreij Borussia Dortmund (GER)
8. Tess Lieder Borussia Dortmund (GER)
9. Angela Malestein FTC Rail-Cargo Hungaria (HUN)
10. Alieke van Maurik OTTO Work Force/VOC Amsterdam (NED)
11. Kim Molenaar København Håndbold (DEN)
12. Larissa Nusser Odense Handbold (DEN)
13. Inger Smits SG BBM Bietigheim (GER)
14. Zoë Sprengers Borussia Dortmund (GER)
15. Nikita van der Vliet  Odense Handbold (DEN)
16. Kelly Vollebregt Neptunes de Nantes (FRA)