Dit is de winnaar van de Guus Hölscher Award

Dit is de winnaar van de Guus Hölscher Award

De Guus Hölscher Award is in het leven geroepen door het TopsportPlatform (waarin alle dames- en heren eredivisie-, Handbal NL League- en BENE-League clubs verenigd zijn) en is vernoemd naar Guus Hölscher, initiatiefnemer en oprichter van het toenmalige Eredivisie Platform. Deze Award wordt uitgereikt aan een persoon, speler, trainer, vrijwilliger, bestuurder of instantie, die zich in het voorafgaande seizoen verdienstelijk heeft gemaakt voor Topsport binnen handballend Nederland: onbaatzuchtig, positief en gericht op de samenwerking.

Met deze award willen de clubs het gedachtegoed van Guus Hölscher, om het topsportkarakter van handbal in Nederland te verstevigen, kracht bij blijven zetten. Naast een oorkonde is een geldbedrag van €2.500,-  aan de Award verbonden. Dat bedrag kan besteed worden aan een door de winnaar uit te kiezen nieuwe topsport gerelateerde activiteiten, nadat deze door het
Award-comité is goedgekeurd.

Dit jaar is de award weer toegekend door het beoordelingscomité bestaande uit Margot Hölscher, Jeroen Hölscher, Piet Kes en Huub Schoenaker na beoordeling van alle inzendingen. Na een zorgvuldige afweging is ervoor gekozen om de award in 2023 toe te kennen aan iemand die heeft bijgedragen aan de bevordering van de inzet van de livestream van alle dames- en heren eredivisie-, Handbal NL League-en BENE-League wedstrijden.

Dit is de winnaar

Het comité is blij Peter van Klaveren van Greenpark/Aalsmeer deze Award te mogen toekennen en daarmee te belonen voor zijn inzet en ziet dit ook als aanmoediging voor alle verenigingen en de NHV organisatie om in goede samenwerking livestreaming door te ontwikkelen en te professionaliseren.

Winnaar Guus Holscher Award - Peter van Klaveren

De Guus Hölscher Topsport Award is uitgereikt aan Peter tijdens de pauze van de wedstrijd van onze TeamNL Handbaldames tegen Portugal, op 12 oktober in Almere.

Peter heeft zich aantoonbaar, zichtbaar en met aansprekende resultaten ingespannen om het topsportklimaat binnen handballend Nederland te stimuleren door zich als vrijwilliger al meer dan 20 jaar in te zetten voor het livestreamen van handbalwedstrijden. Destijds als pionier begonnen met het opnemen van wedstrijden en het beschikbaar stellen van de videobeelden is deze activiteit uitgegroeid tot de professionele livestreams van handbalwedstrijden van de teams van Aalsmeer. Peter levert daarmee niet alleen al vele jaren een inspirerend voorbeeld voor vele verenigingen, maar stelt ook belangeloos zijn kennis en ervaring beschikbaar aan verenigingen, die hem om raad vragen.

Als geen ander heeft Peter zicht op de nog grote verschillen tussen het livestream aanbod van de Nederlandse handbalverenigingen en op de mogelijkheden, die livestreaming nu al, maar zeker ook in de toekomst kunnen bieden en is graag bereid zijn bijdrage te leveren aan het bevorderen daarvan. Daarbij kan gedacht worden aan het toegankelijk maken van het handbalproduct voor een steeds groter publiek, lokaal, nationaal en internationaal, maar vooral ook aan de commerciële mogelijkheden, die deze diensten kunnen bieden aan de individuele verenigingen, de NHV organisatie en handballend Nederland in het algemeen.

Met deze nominatie wil het comité duidelijk maken, dat ook niet direct handbal gerelateerde ondersteunende activiteiten van groot belang zijn voor het bevorderen en onderhouden van een topsportklimaat.