De Handbal Academie Dames doen ervaring op in Denemarken!

De Handbal Academie Dames doen ervaring op in Denemarken!

Zondag is de Handbal Academie Dames in alle vroegte vertrokken naar Denemarken voor een oefenstage. De trainingsstage staat in het teken van ervaringen opdoen en inzichten krijgen in de internationale top.

Hoe ziet de oefenstage eruit?
Tijdens de stage wordt er flink getraind: drie keer in de zaal en twee keer in het krachthonk. De coach van Odense, Ole Gjekstad, zal de talenten de fijne kneepjes van het vak bijbrengen tijdens één van de trainingen. Daarnaast is Nycke Groot aanwezig om de jonge speelsters te voorzien van advies.  

Tijdens deze stage gaan de Handbal Academie Dames ook twee oefenwedstrijden spelen: één tegen de Academie van Odense en één tegen een regionale club. Dit is een geweldige kans voor de speelsters om zich te meten met andere getalenteerde internationale speelsters.

Doel van de stage?
Ricardo Clarijs, talentcoach van de Handbal Academie, vertelt over het doel van deze stage:

“In ons Talentontwikkelingsprogramma is internationale ervaring en het kennen van de vereisten in het buitenland essentieel. We leiden op voor het Nederlands team en daar is die stap voor nodig; aanpassingsvermogen richting de vereisten in de top. Daarom is het mooi dat we deze stage kunnen bieden, naast de toernooien (EK/WK) in de zomer. De stage biedt de speelsters de kans om internationale ervaring op te doen en te zien waar ze naartoe willen groeien en welke elementen belangrijk zijn als het gaat om de internationale top.”

Al met al zal de trainingsstage in Denemarken een onvergetelijke ervaring zijn voor de Handbal Academie. Fenna Muilenberg en Jelena Ostojic zijn als ‘zij-instromers’ ook uitgenodigd voor de stage. Fenna Muilenberg speelt door het Duitse TV Aldekerk en Jelena Ostojic handbalt bij Westfriesland / SEW.

Onderstaande selectie neemt deel aan deze trainingsstage:

  Naam
1 Donna Bakker
2 Anne de Boer
3 Joy Boers
4 Sophie Buijs
5 Nomi in de Braekt
6 Sophie Exterkate
7 Robin van Galen
8 Judith van der Helm
9 Lynn Holtman
10 Cindy van Horssen
11 Maud Horvers
12 Femke Kleijkers
13 Jalishya Loy
14 Daphne Lucies
15 Romée Maarschalkerweerd
16 Alieke van Maurik
17 Fenna Muilenberg
18 Jelena Ostojic
19 Anne Schouten
20 Fleur Schouten
21 Nikki van der Vorst
22 Loïs van Vliet