Koninklijk bezoek voor handbalvereniging WHC uit Hengevelde

Koninklijk bezoek voor handbalvereniging WHC uit Hengevelde

Afgelopen dinsdag 7 november bracht Koning Willem-Alexander een bezoek aan het dorp Hengevelde en handbalvereniging WHC. 

Het werkbezoek van Koning Willem-Alexander stond in het teken van de thema’s en ontwikkelingen die bij de inwoners leven en van de kracht en de uitdagingen van een dorp met een hechte gemeenschap zoals die van Hengevelde. Ook handbalvereniging WHC maakte onderdeel uit van het programma in Kulturhus de Marke deze bijzondere middag.

Voor de E-jeugd was er vanuit WHC een clinic georganiseerd, waar maar liefst 25 meiden aanwezig waren. Ondanks de beperkte ruimte van 1/3 zaal verliep het prima.

De koning bezocht de clinic en ging met WHC trainster en bestuurslid Kim Nijland in gesprek over handbal en handbalvereniging WHC. Er werd gesproken over de vele jeugdleden, de sportieve ambities en de inzet van alle vrijwilligers.

Ook was er aandacht voor enkele uitdagingen die WHC als vereniging ervaart. Voorzitter van WHC, Tim Leferink, ging hierover in gesprek met koning Willem-Alexander. Denk hierbij aan de beperkte tijd en ruimte die ze in de sporthal ter beschikking hebben. Ook een duurzame inzet van vrijwilligers wordt, mede door de trend in de maatschappij, als uitdagend gezien. Het lukt nu allemaal nog prima, maar hoe moet dit in de toekomst? Het antwoord hierop zijn de vergaande plannen voor een nieuwe multifunctionele sportaccommodatie (MFA) in Hengevelde. Deze nieuwe MFA moet meer ruimte bieden en door het slim samenbrengen van gezamenlijke ruimtes ook minder druk op de vrijwilligers geven in de toekomst.

De koning nam ruim tijd voor alle jeugdleden. Menig speelster kreeg een hand of een box. Jeugdlid van WHC, Fem Assink, daagde de koning uit voor worp op goal (zie foto). Deze uitdaging werd sportief opgepakt en getuige de foto kan onze koning best een (hand)balletje gooien. 

koning willem alexander bij WHC hengevelde

koning willem alexander brengt bezoek aan WHC uit hengevelde