Jong talent Loïs van Vliet toegevoegd aan WK-selectie

Jong talent Loïs van Vliet toegevoegd aan WK-selectie

Bondscoach Per Johansson heeft Loïs van Vliet toegevoegd aan zijn WK-selectie. Met de talentvolle linkerhoekspeelster bestaat de ploeg, die dinsdag afreist naar Denemarken, uit achttien speelsters. Van Vliet sluit per direct aan en kan dit weekend in actie komen tijdens de oefenwedstrijden tegen Hongarije.

De 18-jarige Van Vliet speelt bij landskampioen OTTO Work Force/VOC Amsterdam. Doordeweeks traint zij op de Handbal Academie op Papendal. De hoekspeelster is al jarenlang onderdeel van de nationale jeugdselecties, waar zij ook in oudere lichtingen actief is geweest. Vorig jaar won zij met de Dames U20 selectie van toentertijd brons op het WK. Momenteel is zij als aanvoerder een belangrijke factor voor de huidige Dames U20.

Bondscoach Per Johansson is tevreden over haar ontwikkeling: “Loïs heeft een goede trainingsweek achter de rug bij het Nederlands team. Goede prestaties moeten beloond worden en het voelt goed om een jonge speelster op dit moment de kans te geven. Loïs maakt deel uit van onze LA 2028 ontwikkelingsgroep en heeft nu al goede inzet en karakter laten zien.”

De WK-selectie van de TeamNL Handbaldames is deze week op één positie gewijzigd. Afgelopen weekend raakte cirkelspeelster Merel Freriks zwaar geblesseerd aan haar knie. Yvette Broch is opgeroepen als haar vervangster. Zij meldt zich dinsdag bij het team.

De ploeg van bondscoach Per Johansson start het wereldkampioenschap op donderdag 30 november. Argentinië is om 18:00 uur de eerste tegenstander. Nederland is ingedeeld in groep H met Tsjechië, Argentinië en Congo. Het Nederlands team speelt alle poulewedstrijden in het Deense Fredrikshavn.

In voorbereiding op het WK spelen de TeamNL Handbaldames twee oefenwedstrijden in uitverkochte hallen. Op zaterdag 25 november treffen ze om 19:00 uur Hongarije in het Topsportcentrum Rotterdam. Een dag later, op zondag 26 november, is Hongarije opnieuw de tegenstander. Om 15:00 uur klinkt het beginsignaal in het Topsportcentrum IISPA in Almelo.

Wedstrijdschema WK
30 november 18:00 uur Nederland-Argentinië
2 december 18:00 uur Congo-Nederland
4 december 20:30 uur Nederland-Tsjechië

WK-selectie TeamNL Handbaldames

Naam: Club:
1. Lois Abbingh Vipers Kristiansand (NOR)
2. Yvette Broch Gyori Audi ETO KC (HUN)
3. Rinka Duijndam Gyori Audi ETO KC (HUN)
4. Kelly Dulfer SG BBM Bietigheim (GER)
5. Tamara Haggerty DVSC Schaeffler (HUN)
6. Laura van der Heijden Chambray Touraine Handball (FRA)
7. Yara ten Holte Odense Handbold (DEN)
8. Dione Housheer Odense Handbold (DEN)
9. Tess Lieder Borussia Dortmund (GER)
10. Angela Malestein FTC Rail-Cargo Hungaria (HUN)
11. Larissa Nusser Odense Handbold (DEN)
12. Estavana Polman CS Rapid Bucuresti (ROU)
13. Inger Smits SG BBM Bietigheim (GER)
14. Zoë Sprengers Borussia Dortmund (GER)
15. Nikita van der Vliet  Odense Handbold (DEN)
16. Loïs van Vliet OTTO Work Force/VOC Amsterdam
17. Kelly Vollebregt Neptunes de Nantes (FRA)
18. Bo van Wetering Odense Handbold (DEN)