Estavana Polman uit voorzorg niet meer inzetbaar op WK

Estavana Polman uit voorzorg niet meer inzetbaar op WK

Estavana Polman, speelster van de TeamNL Handbaldames, is niet meer inzetbaar op het WK. Na de wedstrijd tegen Noorwegen heeft zij last gekregen van een lichte kuitblessure. Uit voorzorg komt zij niet meer in actie op het eindtoernooi. Polman is teruggereisd naar Nederland. Bondscoach Per Johansson heeft besloten geen vervanging voor haar op te roepen.

“Ik had heel graag bij de ploeg gebleven, maar het is helaas een verstandige keuze om niet meer te spelen. Het seizoen is nog lang. Het is voor mij nu tijd om terug te gaan naar mijn gezin, maar het toernooi is nog niet over. Ik ga de meiden thuis voor de buis aanmoedigen. Ik ben trots op de ploeg en hoop dat ze het WK op een goede manier kunnen afsluiten.”

Bondscoach Per Johansson: “We missen Estavana echt in het team. We vinden het allemaal jammer voor haar dat ze het kampioenschap niet kon afmaken, maar ze is een vechter en zal sterker terugkomen.”

Het Nederlands team verloor afgelopen dinsdag de kwartfinale met 23-30 van gastland Noorwegen, waardoor de strijd om plaats 5 t/m 8 rest. Het vervolg van het toernooi is belangrijk voor een goede uitgangspositie op het OKT. Vrijdag 15 december speelt de formatie van Johansson om 14:30 uur tegen Montenegro.