Heren U18 gaan vanaf morgen strijden om EK-ticket

Heren U18 gaan vanaf morgen strijden om EK-ticket

De Heren U18 zijn deze week vertrokken naar Chieti (Italië) waar ze gaan strijden voor een ticket op het EK, dat deze zomer zal plaatsvinden in Montenegro. Onder leiding van bondscoach Rick Louw neemt het team het op tegen Litouwen, het thuisland Italië en Griekenland. Het doel is om te eindigen bij de top 2, want dan is het EK-ticket binnen. Het is een intensief programma, alle drie de wedstrijden worden namelijk op opeenvolgende dagen gespeeld. De wedstrijden zijn te volgen via: handball-globe.tv/ehf-m18-euro24-qualifier-ita.

Speelschema EK-kwalificatie 
Vrijdag 5 januari 15:00 Nederland – Litouwen
Zaterdag 6 januari 16:15 Italië – Nederland
Zondag 7 januari 14:00 Nederland – Griekenland

De kansen voor de Nederlandse ploeg zijn zeker aanwezig. Ze hebben vorige week in Merzig (Duitsland) laten zien dat ze in vorm zijn. In de SparkassenCup kwamen acht teams in actie en hebben de Nederlandse heren mooie wedstrijden gespeeld. Slovenië was nog een maatje te groot, van Zwitserland werd net aan verloren en tegen Hongarije werden de twee punten verdeeld. De wedstrijd daarna tegen Saarland werd met ruime cijfers gewonnen, maar helaas moest er tijdens de rematch de meerdere worden erkent in Hongarije. Desondanks kan de ploeg terugkijken op een leerzaam toernooi en staan ze met vertrouwen op het veld tijdens de aankomende wedstrijden.

Uitslagen oefentoernooi
Slovenië – Nederland 36-18
Hongarije – Nederland 22-22
Zwitserland – Nederland 23-21
Saarland – Nederland 15-28
Nederland – Hongarije 22-33

De Heren U18 selectie

Naam Club
Deliano Ferreira Antionio Herpertz Bevo HC
Anes Devedzic Oosting E&O/Hurry-Up
Jochem van Essen van Mossel/Tachos
Lino Jansen Herpertz Bevo HC
Yoran Kremers Herpertz Bevo HC
Robbie van der Linden DFS Arnhem/UDI 1896
Dante Louwers van Mossel/Tachos
Mitchel Luijten Herpertz Bevo HC
Sten Maas B&B Healthcare/WHC-Hercules
Jesper Mouw van Mossel/Tachos
Hendrik Pantel Broekhuyzen/Hellas
Marijn van de Ree B&B Healthcare/WHC-Hercules
Levy Schellekens van Mossel/Tachos
Marek Skwarczynski Oosting E&O/Hurry-Up
Daan van Vliet B&B Healthcare/WHC-Hercules
Mika de Wilde Beekse Fusie Club

Foto: Ils Pattipeilohy