TeamNL Handbalheren verliezen tweede duel in de Golden League

De TeamNL Handbalheren hebben hun twee wedstrijd in de Golden League verloren van Noorwegen met 38-35. De ploeg van bondscoach Staffan Olsson speelde een goede wedstrijd en kon lang bijblijven, maar moest de overwinning in de slotminuten aan de Noren laten.

Jorn Smits kwam sterk uit de startblokken. De opbouwspeler was in de beginfase een drijvende kracht in de Nederlandse aanval. In korte tijd verschalkte hij driemaal de Noorse keeper. Aan zijn hand pakte Nederland een 2-4 voorsprong. Een belangrijke rol was ook weggelegd voor keeper Bart Ravensbergen die een aantal knappe reddingen in huis had.

De Noren scoorden twee keer op rij en trokken de stand gelijk (5-5). Niels Versteijnen leverde een prachtige assist af op Lars Kooij. Hij vond de cirkelloper via een no-look pass achter zijn rug langs. Nederland speelde een goede eerste helft en kon de Noorse ploeg prima bijbenen. Jorn Smits benutte zijn speelminuten zeer effectief. In het eerste kwartier schoot hij al zijn doelpogingen raak, zo stonden er maar liefst zes treffers achter zijn naam.

De doelpuntrijke wedstrijd ging gelijk op. Beide ploegen waren aan het stuivertje wisselen en loste elkaar steeds af aan de goede kant van de score. Met nog tien minuten te spelen schoot Iso Sluijters de bal van afstand tegen de touwen (13-14). De Noorse ploeg vond twee keer achter elkaar het net. De formatie van Staffan Olsson knokte zich terug. Samir Benghanem scoorde vanaf de cirkel, Bart Ravensbergen maakte een steady save en Iso Sluijters wist de Noorse doelman te verrassen.

Noorwegen kreeg een twee minuten tijdstraf, waar Ivar Stavast van kon profiteren. In ondertal kwam de tegenstander makkelijk tot scoren. Dani Baijens was razendsnel vertrokken en via de keeper belandde de bal in het doel (17-18) Lang kon hij niet genieten van zijn goede actie. In de verdediging liep hij tegen een tijdstraf aan. De Noren profiteerde optimaal van de man-meer op het veld. Voor het rustsignaal scoorden ze drie keer op rij. De teams zochten de kleedkamer op bij een stand van 20-18.

De Noren startte de tweede helft met een mooi uitgespeelde aanval. Hoekspeler Barthold schoot de bal strak in de kruising. De TeamNL Handbalheren keken tegen een achterstand aan van drie doelpunten, maar repareerde dat knap. Cirkellopers Tim Claessens en Lars Kooij waren trefzeker. Na een redding van keeper Arjan Versteijnen kon Kaj Geenen de stand in evenwicht brengen: 21-21.

De Scandinavische ploeg nam het initiatief in de wedstrijd door een marge van twee goals verschil op te bouwen (26-24). Het Nederlands team bleef vechten voor een goed resultaat. Aan de cirkel maakte Tim Claessens een prachtige treffer. Hij schoot de bal achter zijn rug langs tegen de touwen. Lars Kooij noteerde een extra streepje achter zijn naam. Arjan Versteijnen klemde de bal gemakkelijk tussen zijn handen en Bobby Schagen bracht Oranje met zijn goal op een verdiende voorsprong: 26-27.

De stand werd weer gelijkgetrokken door de Noren. Opnieuw lukte het Nederland om een gaatje te slaan van twee doelpunten. Dani Baijens en Niels Versteijnen waren hier verantwoordelijk voor. Dankzij twee treffers van Rutger ten Velde bleef de marge met nog tien minuten te spelen hetzelfde (30-32). In de aanval verloor Nederland een paar keer de bal, wat Noorwegen de kans gaf om weer op gelijke hoogte te komen.

Arjan Versteijnen bracht knap redding op de door Noorwegen gespeelde vlieger. Samir Benghanem zorgde ervoor dat Nederland weer in het juiste spoor kwam. Beide ploegen scoorden vervolgens om en om. Met een gelijke stand (35-35) werd een vlieger van Oranje afgefloten. De TeamNL Handbalheren hadden daarna moeite om het doel te vinden. Balverlies en gemiste kansen zorgden ervoor dat de ploeg niet meer tot scoren kwam. De Noren bleven zorgvuldig spelen en wonnen het duel in de slotminuten met 38-35.