TeamNL Handbalheren sluiten Golden League af met ruime nederlaag

De TeamNL Handbalheren hebben de Golden League afgesloten met een ruime 18-32 nederlaag tegen het gastland Denemarken. Luc Steins en Niels Versteijnen kregen rust van bondscoach Staffan Olsson in het treffen met de regerend wereldkampioen. Donderdag 11 januari beginnen de TeamNL Handbalheren in het Duitse Mannheim aan het Europees Kampioenschap. De eerste tegenstander is Georgië, het duel begint om 18.00 uur. De twee andere tegenstanders in de poulefase zijn Bosnië en herzegovina en Zweden.

Het lukte de oranjemannen om in de beginfase bij te blijven bij de Denen. Emil Madsen opende de score met een afstandsschot, waarna Samir Benghanem de stand weer gelijk maakte. De 2-3 score van Iso Sluijters was voorlopig het laatste wapenfeit aan Nederlandse kant. Denemarken scoorde eenvoudig en met een zeer sterk keepende Emiel Nielsen in de dekking liep Denemarken uit naar 2-8.

Een leuke opsteker was het officieuze debuut van de pas 21-jarige Yannick van Zundert, spelend bij Herpertz/Bevo HC in Panningen. Nederland bleef hard werken, maar kwam simpelweg niet langs de Deense dekking. Thomas Houtepen bleef dreiging houden in de aanval, en zag zijn inzet doel vinden: 4-13. Het thuisland scoorde veel makkelijke doelpunten dankzij eenvoudige break-outs. Met zijn vierde treffer in de eerste helft bepaalde cirkelloper Lukas Jorgensen de ruststand: 5-19.

Nederland kwam energiek en volle goede moed de kleedkamer uit. Dit resulteerde in evenveel doelpunten in een paar minuten als de gehele eerste helft, vijf in totaal. Zo liep Jorn Smits na een schijnschot eenvoudig langs zijn tegenstander en liet de tiende Nederlandse treffer noteren. Bij Denemarken was schutter Aron Mensing ingevallen en liet zijn kwaliteiten zien. Met meerdere rake schoten van afstand verschalkte hij Bart Ravensbergen.

Nederland kon scorend bijblijven in de tweede helft. Het waren de hoekspelers die aanvallend voor de scores zorgden, Rutger ten Velde (twee doelpunten), Kaj Geenen en Bobby Schagen (beiden één doelpunt) schoten raak. Desondanks was de voorsprong te groot om echt nog in de buurt te komen van het thuisland.

Denemarken trakteerde het publiek op een prachtig uitgevoerde vlieger op aangeven van de rechterhoek naar de inspringende linkerhoek Magnus Landin. De wedstrijd eindige uiteindelijk in een overtuigende 18-32 voor de Denen. De focus van de TeamNL Handbalheren gaat nu op het EK. Op donderdag 11 januari staat het treffen met Georgië op het programma om 18.00 uur.