Rolstoelhandbal verwelkomt 4 nieuwe teams!

Rolstoelhandbal verwelkomt 4 nieuwe teams!

Rolstoelhandbal is een aangepaste vorm van handbal die wordt gespeeld door mensen met een lichamelijke beperking die gebruikmaken van een rolstoel. Het behoudt de essentie van handbal, inclusief doelen, teamformaties en regels, maar past zich aan om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften van spelers met mobiliteitsproblemen of spelers die het gewoonweg leuk vinden.

Afgelopen weekend tijdens het eerste Cynthia toernooi heeft het rolstoelhandbal in Nederland maar liefst vier nieuwe teams mogen verwelkomen.

HV Quintus heeft maar liefst vier nieuwe rolstoelteams verwelkomd die wel al een tijdje samen aan het trainen zijn, maar nog niet meedraaien in de competitie. Zij waren uitgenodigd om tijdens dit toernooi ook de wedstrijdsfeer te proeven en het op te nemen tegen andere teams die al langer in de competitie actief zijn.

Hierbij ook vanuit het NHV een warm welkom voor de vier nieuwe rolstoelteams:
Groene Ster – Zevenbergen
Havas/Achilles – Almere/Gorinchem (combi team)
Jahn II – Stadskanaal
Vido – Purmerend

Hun deelname aan het toernooi en aanstaande competitie brengt niet alleen frisse energie in de rolstoelhandbalwereld, maar draagt ook bij aan de groei en diversiteit van de sport, iets waar het NHV vol trots aan bijdraagt.

rolstoelhandbal

Inclusieve sportomgeving
Deze sport draagt bij aan de handbalsport op verschillende manieren. Ten eerste bevordert het inclusiviteit door mensen met verschillende vaardigheden en beperkingen de mogelijkheid te bieden om actief deel te nemen aan een teamsport. Het versterkt ook het teamwork en de coördinatie, omdat spelers nauw moeten samenwerken om succesvol te zijn. Bovendien vergroot het de zichtbaarheid en acceptatie van gehandicapten- en/of aangepaste sport in de bredere samenleving, wat bijdraagt aan een meer diverse en inclusieve sportomgeving.

Rolstoelhandbal bij jouw vereniging?
Ben jij of jouw vereniging ook geïnteresseerd naar de mogelijkheden van het integreren van een rolstoelteam binnen jouw vereniging? Wij helpen jouw vereniging graag op weg met het opstarten van een team!

Neem contact op met Henne van Es: h.van.es@handbal.nl