TeamNL Handbalheren zetten grote stap richting Main Round

De eerste klap viel al snel in de wedstrijd in het voordeel van de Bosniërs, Mirko Hercegmaakte de 1-0. De Oranjemannen wisten zich snel te herpakken. Met sterk verdedigendwerk en goed gebruik van de snelle tegenaanval wist Nederland de voorsprong naar 4-1 te brengen met treffers van Ten Velde, Benghanem en Baijens (2x). Panic verkleinde de voorsprong naar 4-2, maar aan de Nederlandse kant leidde het niet tot zorgen. Nederland vergrootte de voorsprong naar 9-2, de treffers kwamen van Baijens (2x), Ten Velde (2x) en Kooij.

In de laatste fase van de eerste helft verzwakte de ploeg van bondscoach StaffanOlsson niet en wisten ze de eerste helft af te sluiten met een 17-7 voorsprong. De laatste acht goals kwamen van Ten Velde (2x), Schagen, Ravensbergen, Versteijnen, Steins en Baijens (2x). Met maar liefst zes doelpunten was de nummer 77 van Nederland, Dani Baijens, het grootste lichtpuntje van Oranje.

Met een grote voorsprong en volledige controle startten de Oranjemannen aan de tweede helft. Opnieuw begonnen ze sterk met snelle doelpunten. Nederland pakte door en toonde geen zwakte in de tweede helft. Bondscoach Staffan Olsson kon nog even flink rouleren waardoor ook een hoop wisselspelers de kans kregen om speelminuten te maken. Zo wist de jarige Stavast zijn goaltje ook nog mee te pikken nadat de andere jarige, Bobby Schagen, dat al in de eerste helft wist te doen. Door doelpunten van Ten Velde (4x), Steins, Baijens (2x), Benghanem (2x), Smit (3x), Versteijnen, Sluijters,Geenen (3x), Claessens en Stavast werd er ruim gewonnen.

Met een ware gala-voorstelling zullen de TeamNL Handbalheren vol zelfvertrouwen uitkijken naar het duel met Zweden. Na afloop van de wedstrijd werd keeper Bart Ravensbergen, die zijn 100ste wedstrijd keepte voor Nederland, nog even in de schijnwerpers gezet. Hij keepte een uitstekende wedstrijd en had een redding percentage van 47%. Rutger ten Velde sleepte de prijs voor de Speler van de Wedstrijd binnen met zijn negen doelpunten.