TeamNL Handbalheren verliezen nipt van regerend Europees kampioen

Hoewel Nederland slechts één keer eerder wist te winnen van Zweden (1 overwinning, 1 gelijkspel en 9 verliespartijen), begonnen de Oranjemannen sterk en kwamen via Niels Versteijnen direct op een voorsprong tegen Zweden. Met sterk spel wist Nederland de voorsprong uit te breiden tot 3-6 met doelpunten van Ten Velde, Steins (2x), Benghanem en Baijens.

Na een doelpunt van Felix Claar kwamen de Zweden beter in hun spel en brachten ze beide teams weer op gelijke hoogte. De ploegen hielden elkaar tot aan de rust in evenwicht. Met een 15-15 stand op het scorebord vertrokken beide teams richting de kleedkamer. Baijens (2x), Kooij, Versteijnen, Steins, Benghanem, Schagen en Ten Velde (2x) waren verantwoordelijk voor de doelpunten.

Waar Nederland sterk begon aan de eerste helft, opende Zweden goed in de tweede helft. Met doelpunten van Sandell (2x), Bergendahl en Johansson liepen ze uit naar 19-16. Nederland herstelde zich en kwam dankzij doelpunten van Baijens, Steins (2x) en Benghanem terug in de wedstrijd.

De wedstrijd ontwikkelde zich tot een spectaculair gevecht, waarbij beide teams streden voor de overwinning. De TeamNL Handbalheren konden zich tot de laatste minuut meten met de regerend Europees kampioen, maar uiteindelijk was het Claar die het winnende doelpunt voor Zweden maakte en Nederland de eerste nederlaag van het toernooi bezorgde.

Morgen staat er een reisdag op het programma. De Oranjemannen reizen af naar Hamburg, waar de ploeg zich gaat voorbereiden op de wedstrijd tegen Denemarken. Luc Steins kreeg het publiek meermaals op de banken met zijn acties en was verantwoordelijk voor zes treffers. Hij werd terecht gekozen tot Speler van de Wedstrijd.