Ook Slovenië te sterk voor de TeamNL Handbalheren

Ook Slovenië te sterk voor de TeamNL Handbalheren

Hamburg, 21 januari 2024 – In het een-na-laatste duel op het Europees Kampioenschap bleek ook Slovenië te sterk voor de TeamNL Handbalheren. Na een moeizame eerste helft kwam de inhaalslag te laat en verliezen de mannen, ondanks vijftien doelpunten van Niels Versteijnen, met 37-34. Door het verlies is een plek op het OKT (Olympisch Kwalificatie Toernooi) uit zicht. Dinsdag komt de ploeg van bondscoach Staffan Olsson nog één keer in actie op het EK, om 15.30 uur is Portugal de tegenstander.

Nederland startte niet slecht aan het duel met Slovenië. Enkele saves van Bart Ravensbergen en doelpunten van Niels Versteijnen, Lars Kooij en Dani Baijens zetten Oranje op een 3-5 voorsprong. Een wisselende fase volgde en dus bleef het gelijk opgaan in het eerste kwartier van de wedstrijd (6-6). Na deze openingsfase sloop de vermoeidheid in de ploeg van Staffan Olsson. Zowel in de aanval als in de dekking miste de ploeg scherpte.

Niels Versteijnen bleef namens Nederland zijn klasse tonen met meerdere mooie doelpunten. Toch was dat niet genoeg om Slovenië bij te benen. De Slovenen grepen hun kans en pakten een voorsprong van vijf doelpunten (12-7). Deze run werd doorbroken door mooie acties en treffers van Luc Steins en Bobby Schagen. Helaas konden de Nederlandse mannen dit niet doorzetten en stond er na de eerste dertig minuten een 19-13 achterstand op het scorebord.

Een achterstand van zes doelpunten goedmaken, dat was de taak voor Oranje in de tweede helft. De eerste twee doelpunten van Nederland kwamen van de hand van spelmaker Luc Steins. Toch lag de Nederlandse dekking te vaak open, waardoor Slovenië hun marge kon vergroten naar zeven doelpunten. Vooral Klemen Ferlin was een plaaggeest voor de Nederlandse spelers, die hun doelpogingen vaak gekeerd zagen worden door de Sloveense doelman. Mede door zijn reddingen liep Slovenië uit naar 24-16.

Een 3-0 run van Oranje – treffers van Dani Baijens, Niels Versteijnen en Luc Steins – gevolgd door een sterke fase bracht het verschil terug naar vier. Mooie saves van Bart Ravensbergen hielden de ploeg, dat weer begon te geloven, nog een tijd in de race. In de slotfase lieten Kaj Geenen en uitblinker Niels Versteijnen hun kwaliteit zien met mooie doelpunten namens Nederland. Toch miste Nederland te veel open kansen waardoor de winst er niet meer in zat. Niels Versteijnen was met maar liefst vijftien goals niet te stoppen, maar helaas mocht het niet baten en verloor de ploeg met 37-34 van Slovenië.

Slovenië – Nederland 37-34 (19-13)                                  

Nederland: Dani Baijens (2), Martijn Kleijkers, Tim Claessens, Kaj Geenen (4), Lars Kooij (3), Bart Ravensbergen, Bobby Schagen (1), Robin Schoenaker, Iso Sluijters, Alec Smit, Jorn Smits, Ivar Stavast (1), Luc Steins (6), Rutger ten Velde (2), Arjan Versteijnen, Niels Versteijnen (15).

Slovenië: Gasper Marguc (6), Jure Dolenec (1), Nejc Cehte (6), Stas Jovicic Slatinsek (3), Tilen Kodrin (3), Miha Zarabec (4), Klemen Ferlin, Kristjan Horzen (6), Dean Bombac, Borut Mackovsek (3), Peter Sisko, Domen Novak, Aleks Vlah (5), Urban Lesjak, Jernej Drobez, Matic Suholeznik.

Scheidsrechters: Schultze/ Tönnies (Duitsland)
Tijdstraffen: 6’- 4’ (Jovicic Slatinsek 2’, Horzen 2’ Suholeznik 2’ – Sluijters 2’, Baijens 2’). 

Strafworpen: 1/2 – 3/5