TeamNL Handbalheren loten Griekenland in de WK play-off

TeamNL Handbalheren loten Griekenland in de WK play-off

Keulen, 27 januari 2024 – De TeamNL Handbalheren spelen in mei tegen Griekenland in de strijd om een ticket voor het WK 2025. Dat heeft de loting in Keulen vanmiddag uitgewezen. Het land dat het beste resultaat behaalt over twee wedstrijden kwalificeert zich voor het wereldkampioenschap in Kroatië, Denemarken en Noorwegen, dat van 14 januari t/m 2 februari 2025 plaatsvindt.

De WK play-off voor de Oranjeheren wordt gespeeld met een wedstrijd op 8/9 mei en een duel op 11/12 mei. De elf winnaars van de WK play-offs kwalificeren zich voor het eindtoernooi.

Dankzij een plaats bij de laatste twaalf landen op het EK hoeft de ploeg van bondscoach Staffan Olsson de eerste kwalificatiefase voor het toernooi niet te spelen en werd het ingedeeld in pot 1. Daarmee ontliep het team Slovenië, Hongarije, Portugal, Oostenrijk, IJsland, Spanje, Montenegro, Tsjechië, Polen en Noord-Macedonië.

De organiserende landen Kroatië, Denemarken en Noorwegen zijn al zeker van deelname aan het WK. De drie beste landen op het EK, met uitzondering van de al geplaatste landen, plaatsen zich rechtstreeks voor het eindtoernooi. Frankrijk, Duitsland en Zweden hebben een direct startbewijs veroverd.

Loting WK play-off:
WK play-off 1: Winnaar Finland-Litouwen- Hongarije
WK play-off 2: Winnaar België-Italië – Montenegro
WK play-off 3: Griekenland – Nederland
WK play-off 4: Roemenië – Tsjechië
WK play-off 5: Spanje – Servië
WK play-off 6: Faeröer Eilanden – Noord-Macedonië
WK play-off 7: Slovenië – Zwitserland
WK play-off 8: Portugal – Bosnië en Herzegovina
WK play-off 9: IJsland – winnaar Estland-Oekraïne
WK play-off 10: Polen – winnaar Slowakije-Israël
WK play-off 11: Georgië – Oostenrijk