NHV zoekt enthousiaste handbaltrainers voor input NHV Trainersapp

NHV zoekt enthousiaste handbaltrainers voor input NHV Trainersapp

Het Nederlands Handbal Verbond (NHV) zoekt enthousiaste trainers die zich willen inzetten voor het mede opzetten van de “NHV Trainersapp”. Bij de opzet en ontwikkeling van deze Trainersapp werken we samen met de KNVB en maken we gebruik van hun format van de Rinus Trainersapp, zie KNVB Rinus | Complete trainingen .

Ben jij een enthousiaste trainer die ons mee wil helpen met het digitaal invoeren van content/oefeningen? Dan nodigen we je uit om je aan te melden!

Hoe werkt het?
Via het format van de trainersapp van de KNVB maak je een tekening. Dan geef je tekstueel een beschrijving/uitleg van de oefening. Er kunnen aanvullingen gegeven worden om een oefening moeilijker of makkelijker te maken. Om je wegwijs te maken in dit format zal begin februari een 2 uur durende bijeenkomst worden gehouden. 

De voordelen:
Voor het invoeren van elke oefenvorm ontvang je een mooie vergoeding. Ander voordeel: je kunt helemaal zelf je eigen tijd indelen!

Planning:
Het doel is om in de eerste fase (februari en maart) een goed functionerende app met oefenvormen voor bijvoorbeeld ouders en beginnende trainers neer te zetten, waar zij hun trainingsoefeningen en andere informatie vandaan kunnen halen. Je gaat de oefeningen van de indoor jeugdtrainingen die momenteel op de NHV-website staan gefaseerd invoeren in het format van de trainersapp. Dit betreft de leeftijdscategorieën D, E en F jeugd.

In de tweede fase (april en mei) gaat het om het verzamelen en invoeren van de content/oefenstof voor de oudere C, B en A jeugd. Tijdens de tweede fase zal er ook een selectie van oefenstof ingevoerd worden voor Beach Handball.

In de derde fase (juni en juli) gaan we de diverse oefeningen voorzien van beelden en filmpjes, waardoor het gebruik van de NHV trainersapp een flinke kwaliteitsimpuls zal krijgen.

Doel:
Het is onze planning om de NHV Trainersapp bij aanvang van het nieuwe handbalseizoen 2024-2025 te lanceren, zodat zoveel mogelijk handbaltrainers in Nederland er gebruik van gaan maken! Het doel hiervan is om trainers handvatten te geven voor invulling van hun trainingen en schema. En daarbij het geven en maken van trainingen nóg eenvoudiger te maken.

Heb je interesse en ben je enthousiast? Stuur dan een bericht naar p.jansen@handbal.nl t.a.v. Pierre Jansen (medewerker handbalstimulering) onder vermelding van ‘NHV Trainersapp’.