Per Johansson maakt definitieve selectie EK-kwalificatie bekend

Per Johansson maakt definitieve selectie EK-kwalificatie bekend

De TeamNL Handbaldames melden zich eind februari voor een dubbele ontmoeting met Tsjechië in de kwalificatiereeks voor het EK 2024. Op woensdag 28 februari wordt het eerste duel in Tsjechië gespeeld om 19.45 uur. De Maaspoort in Den Bosch is op zondag 3 maart om 13.30 het strijdtoneel voor de confrontatie tussen beide landen. Bondscoach Per Johansson heeft zestien speelsters opgenomen in zijn definitieve selectie.

“Tsjechië is een sterkte tegenstander met veel kwaliteit, vooral in eigen land zijn ze erg sterk. Wij zijn blij om weer bij elkaar te komen en kijken terug op een sterk Wereldkampioenschap. Ik vind dat wij steeds dichter bij de absolute wereldtop komen. Deze interlandweek is, naast de twee EK-kwalificatiewedstrijden, ook ter voorbereiding op het Olympisch Kwalificatie Toernooi in april later dit jaar. Wij kijken ernaar uit om elkaar weer te zien, en komen met de zestien sterkste speelsters in mijn ogen.” Zo stelt bondscoach Per Johansson.

De eerste twee wedstrijden in de kwalificatiereeks werden eenvoudig gewonnen door de Oranjedames. Het openingsduel tegen Portugal werd in een uitverkocht Topsportcentrum Almere afgesloten met een 38-27 overwinning. Enkele dagen later werd, met een gewijzigde selectie, thuisland Finland met duidelijke cijfers (13-31) verslagen. Nederland deelt de koppositie in groep drie met Tsjechië, die ook de eerste twee wedstrijden won.

Het Europees kampioenschap vindt plaats van 28 november t/m 15 december 2024. De speelsteden zijn Boedapest en Debrecen (Hongarije), Innsbruck en Wenen (Oostenrijk) en Basel (Zwitserland). De drie organiserende landen en regerend Europees kampioen Noorwegen zijn rechtstreeks gekwalificeerd.

Programma EK-kwalificatie:
Woensdag 28 februari:      Tsjechië – Nederland
Zondag 3 maart:                Nederland – Tsjechië
Donderdag 4 april:             Portugal – Nederland
Zondag 7 april:                  Nederland – Finland

Definitieve selectie TeamNL Handbaldames

1 Lois Abbingh Vipers Kristiansand (NOR)
2 Rinka Duijndam Gyori Audi ETO KC (HUN)
3 Kelly Dulfer SG BBM Bietigheim (GER)
4 Tamara Haggerty DVSC Schaeffler (HUN)
5 Laura van der Heijden Chambray Touraine Handball (FRA)
6 Nathalie Hendrikse Thüringer Handball Club Erfurt (GER)
7 Yara ten Holte Odense Handbold (DEN)
8 Dione Housheer Odense Handbold (DEN)
9 Angela Malestein FTC Rail-Cargo Hungaria (HUN)
10 Larissa Nusser Odense Handbold (DEN)
11 Estavana Polman CS Rapid Bucuresti (ROU)
12 Inger Smits SG BBM Bietigheim (GER)
13 Zoë Sprengers Borussia Dortmund (GER)
14 Nikita van der Vliet Odense Handbold (DEN)
15 Bo van Wetering Odense Handbold (DEN)
16 Pipy Wolfs Elche SF (ESP)