Staffan Olsson maakt selectie stageperiode maart bekend

Staffan Olsson maakt selectie stageperiode maart bekend

Bondscoach Staffan Olsson heeft achttien spelers opgenomen in de spelersgroep voor de trainingsstage die in maart gehouden wordt, ook trainen er drie nieuwe spelers mee met de TeamNL Handbalheren. Tijdens de trainingsstage wordt er naast de trainingen vriendschappelijk gespeeld tussen de TeamNL Handbalheren en Tsjechië. Het oefenduel wordt op vrijdag 15 maart om 19.30 uur in Topsportcentrum Almere gespeeld.  

Door het behalen van de Main Round op het afgelopen Europees kampioenschap, zijn de Oranjeheren de eerste kwalificatieronde voor het WK2025 vrij. De staf van Nederland grijpt deze interlandweek aan om een trainingsstage te organiseren met daarin een oefenwedstrijd tegen Tsjechië.

EK 2024
De oranjemannen eindigden het Europees kampioenschap op een twaalfde plaats. Na twee overwinningen in de poulefase tegen Georgië en Bosnië en Herzegovina, werd er nipt verloren van Zweden (29-28). In de laatste poulewedstrijd tegen Zweden liep cirkelloper Samir Benghanem een zware knieblessure op. In de Main Round werd drie keer verloren van Denemarken, Noorwegen en Slovenië, waar ook jongeling Thomas Houtepen met een zware knieblessure het veld verliet. Het laatste duel op het EK eindigde in een gelijkspel tegen Portugal: 33-33.

Trainingsgroep
Vanuit de HandbalAcademie trainen Marek Skwarczynski en Anes Devedzic (beiden Oosting E&O/Hurry Up) mee met de A-ploeg. Daarnaast neemt ook de Deense keeper, met Nederlandse ouders, Matthias René Rex Dorgelo deel aan de trainingsstage. De 21-jarige doelman komt in de Deense competitie uit voor GOG Håndbold.


Selectie trainingsstage TeamNL Handbalheren:
               

1 Dani Baijens     Handball Sport Verein Hamburg (GER)
2 Niko Blaauw     VfL Lübeck-Schwartau (GER)
3 Tim Claessens Achilles Bocholt (BEL)
4 Kaj Geenen VfL Lübeck-Schwartau (GER)
5 Martijn Kleijkers KEMBIT-LIONS
6 Lars Kooij         TV Emsdetten (GER)
7 Evan de Lange KRAS/Volendam
8 Bart Ravensbergen Frisch Auf! Göppingen (GER)
9 Bobby Schagen TBV Lemgo (GER)
10 Robin Schoenaker Sporting Pelt (BEL)
11 Alec Smit SønderjyskE Håndbold (DEN)
12 Jorn Smits Lemvig-Thyborøn Handbold (DEN)
13 Ivar Stavast      HC ElbFlorenz Dresden (GER)
14 Luc Steins        Paris Saint-Germain Handball (FRA)
15 Rutger ten Velde TuS N-Lübbecke (GER)
16 Niels Versteijnen          TBV Lemgo (GER)
17 Arjan Versteijnen Herpertz/Bevo HC
18 Janik van Zundert Herpertz/Bevo HC