OTTO Work Force/VOC Amsterdam winnaar bekerfinale 2024

OTTO Work Force/VOC Amsterdam heeft de nationale beker gewonnen ten koste van Cabooter Group/HC Groot Venlo. Bij rust stonden beide ploegen op gelijke hoogte (12-12). De Amsterdamse ploeg versloeg Venlo uiteindelijk met 22-25 en mag de beker meenemen naar de hoofdstad.

De ploeg uit Amsterdam toonde aan direct wakker te zijn en schoot uit de startblokken: 0-2. Venlo knokte zich snel terug in de wedstrijd en kwam dankzij een rake zevenmeter van Lisanne Kruijswijk op een gelijke stand: 3-3. De keeper van Venlo, Liza Rovers, blonk uit door meerdere vrije schoten van VOC te keren. Venlo kwam in een goede flow en liep snel uit naar een ruime marge. Dankzij veel rake schoten van rechteropbouwer Sharon Grummel liep Venlo uit naar een 10-5 voorsprong.

De reactie van VOC was nodig en kwam. De achterstand werd volledig weggepoetst door de formatie van Rachel de Haze. Romée Maarschalkerweerd (tweemaal), Jette van Ingen, Tess van Buren en Robin Sahalesi waren de doelpuntenmakers voor de Amsterdammers. In het restant van de eerste helft ontliepen beide ploegen elkaar nauwelijks. Met een ruststand van 12-12 zochten beide ploegen de kleedkamers op.

De gelijk opgaande stand bleef ook in de beginfase van de tweede helft het spelbeeld. De ingevallen Lynn Kuipers viel positief op door drie doelpunten op rij te scoren namens de blauw-zwarten. Een rommelige fase brak aan in het duel. Zowel Venlo als VOC kregen geen grip op de wedstrijd en hadden zichtbaar moeite.

Lois van Vliet, die op zondag 7 april met de TeamNL Handbaldames tegen Finland in actie komt, benutte haar zevenmeter voor de 20-19 in Venloos voordeel. Daphne Luchies deed daar nog een schepje bovenop en liet de gelijkmaker noteren. Sharon Grummel zag haar afstandsschot in de verre kruising belanden. Aan de andere kant schoot Alieke van Maurik tweemaal goed raak van buiten de negenmeter.

In de spannende slotfase vergreep Lynn Kuipers zich en trok aan de noodrem. Het scheidsrechter duo Geraerts en Geraerts bestrafte haar met een twee minuten tijdstraf. De bijhorende zevenmeter werd benut door Romée Maarschalkerweerd voor één doelpunt voorsprong voor VOC. Het lukte Venlo niet om terug op gelijke hoogte te komen, sterker nog VOC scoorde nogmaals dankzij Daphne Luchies. Lois van Vliet maakte aan alle twijfel een einde met de laatste treffer in het duel. Zo won VOC de beker ten koste van Venlo en gaat de beker mee naar Amsterdam.