Vacature Hoofd Talentontwikkeling

Vacature Hoofd Talentontwikkeling

Voor het versterken van onze afdeling Topsport & Talentontwikkeling zijn wij op zoek naar een Hoofd Talentontwikkeling (0,8 fte)

De functie:
Het team Topsport & Talentontwikkeling houdt zich bezig met topsport, vanaf herkenning- en ontwikkeling van talenten tot aan topsport op het hoogste niveau. Als Hoofd Talentontwikkeling geef je samen met de Technisch Directeur en Coördinator Talentontwikkeling vorm aan het Talentontwikkelingsbeleid. Je draagt de handbalvisie van het NHV uit en stuurt op sporttechnisch gebied de NHV-talentontwikkeling programma’s en talentcoaches aan.

De Handbalscholen zijn een belangrijke bouwsteen in ons talentontwikkelingsbeleid. In jouw rol ben je o.a. verantwoordelijk voor het overdragen van de handbalvisie van het NHV en het ontwikkelen van de handbalscholen, het niveau van de trainers en het positioneren van de handbalscholen binnen de regio. Voor zowel de Handbal Academie als de jeugd (nationale) selecties ben je verantwoordelijk voor de inhoudelijke aansturing van de trainer/coaches en de programma’s, tevens geef je vorm aan het scoutings- en selectiebeleid waarbij de Technisch Directeur eindverantwoordelijk is. Ook het scouten, begeleiden en opleiden van talentvolle coaches behoort tot de taken. Bij afwezigheid van één van onze trainers/coaches ben jij in staat zijn/haar taken over te nemen.  

Vanuit de  Handbalagenda 2032 werken wij aan het organiseren van kansrijke topsport- en opleidingsprogramma’s binnen een optimaal topsportklimaat.

 

Wij vragen:

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Ervaring op het hoogste (internationale) handbalniveau als coach;
 • Ervaring in het opleiden en ontwikkelen van talenten;
 • HT4 trainersdiploma of vergelijkbaar;
 • Ervaring op het gebied van coachen en opleiden van trainers;
 • Kunnen uitdragen van de visie en spelvisie van het NHV;
 • Je bent in staat om goede contacten te leggen en te onderhouden met diverse (interne en externe) belanghebbenden binnen Talentontwikkeling;
 • Kennis van en ervaring met opstellen en implementeren van sporttechnisch topsportbeleid;
 • Je hebt een flexibele instelling; je bent op avonden en in de weekenden inzetbaar;

 

Wij bieden:

 • Een tijdelijk dienstverband (0,8 fte) van een jaar met uitzicht op verlenging;
 • Een op de functie en sector afgestemd salaris en arbeidsvoorwaardenpakket vanuit de CAO Sport;
 • Een flexibele invulling van de werklocatie, -dagen en -tijden.

Interesse?
Als je geïnteresseerd bent in deze functie, over de kwaliteiten beschikt en denkt te voldoen aan het profiel, dan kun je een sollicitatiebrief en cv voor donderdag 25 april sturen naar Jeroen Bijl,  j.bijl@handbal.nl. Bij hem kun je ook terecht bij eventuele vragen over de functie.

Acquisitie n.a.v. van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over het NHV
Het Nederlands Handbal Verbond (NHV) is de koepelorganisatie van 338 handbalverenigingen in Nederland met ca. 50.000 leden. Met onze nationale ploegen als ‘vlaggenschepen’ en een veelzijdig aanbod aan handbalvormen en -producten voor verschillende doelgroepen is het NHV een moderne, dynamische en innovatieve sportbond. Het bondsbureau is gevestigd op Sportcentrum Papendal en bestaat uit ca. 35 medewerkers. Daarnaast werken wij samen met veel landelijke en regionale vrijwilligers.