Vacature: Coördinator Evenementen

Vacature: Coördinator Evenementen

Werken in de sport is uitdagend, verrassend en cool. Werken in de Handbalsport is helemaal de ultieme beleving. Daar kan jij bij het Nederlands Handbal Verbond (NHV) onderdeel vanuit maken en aan bijdragen.

Vacature Coördinator Evenementen (32 uur)
Ben jij een enthousiaste en ervaren evenementen-tijger? Kom dan onze afdeling Marketing, Communicatie en Evenementen versterken!

Jouw rol
Als Coördinator Evenementen ben je een klantgerichte alleskunner. Je wilt meewerken op onze handbalvloer, maar houdt ook overzicht, stuurt een team aan en zet de puntjes op de spreekwoordelijke ï. Als onderdeel van een dynamisch en commercieel marketingteam vorm je met steun van onze facilitair medewerker een intern evenementenbureau en serviced hiermee onze enthousiaste en betrokken collega’s met evenement gerelateerde vraagstukken. Je zorgt voor de operationele planning van onze evenementen maar coördineert ook logistieke processen binnen ons bondsbureau. Je werkt mee aan de professionalisering van onze handbal evenementen van de toekomst en bent verantwoordelijk voor de inhuur en aansturing van onze eventpartners.
Jouw doel: dé optimale handbal beleving voor onze verschillende doelgroepen.

 • Je werkt en denkt mee aan de professionalisering van onze handbal evenementen waarbij fanbeleving centraal staat.
 • Je bent verantwoordelijk voor de voorbereiding en operationele uitvoering van onze handbal evenementen.
 • Je coördineert interne logistieke processen en schakelt nauw samen met onder andere onze facilitair medewerker.
 • Je bent verantwoordelijk voor de inhuur en aansturing van onze evenement partners.
 • Je speelt een rol in de handbal technische voorbereiding van het WK 2025 dat het NHV in samenwerking met eventpartner TIG Sports en SportVibes organiseert.

Wij zoeken

 • Een persoonlijkheid met enthousiasme en lef, die in staat is om op een vernieuwende manier aan de slag te gaan met onze evenementen;
 • Een ondernemende instelling waarbij je meewerkt aan het opzetten van een intern evenementenbureau. Het is belangrijk dat je hierin goed hoofd en bijzaken kunt onderscheiden.
 • Een commerciële mindset waarbij je nauw samenwerkt met specialisten uit je team om zo goed mogelijk in te spelen op (commerciële) mogelijkheden om de beleving van onze evenementen te vergroten.
 • Afgeronde HBO-werk, of denkniveau, richting eventmanagement of (sport)marketing.
 • Minimaal vijf jaar werkervaring, waarbij relevante kennis en ervaring in het organiseren van evenementen.
 • Affiniteit met de sportsector (verenigingen, vrijwilligers, topsporters) én het bedrijfsleven. Ervaring met handbal is een pré.
 • Je hebt een flexibele instelling; je bent op avonden en in de weekenden inzetbaar.

Wat wij bieden

 • Een kans om onderdeel te zijn van toffe (topsport)evenementen én een groot eindtoernooi in eigen land (WK 2025);
 • Een uitdagende en verantwoordelijke functie in ons team;
 • Een jaar contract, met de intentie om deze om te zetten naar een vast dienstverband;
 • Een op de functie en sector afgestemd salaris en arbeidsvoorwaardenpakket vanuit de CAO Sport;
 • Een flexibele invulling van de werklocatie, -dagen en -tijden. Wij werken samen op een inspirerende locatie, het Nationaal Sportcentrum Papendal in Arnhem.

Ons team
Naast de Coördinator Evenementen bestaat ons team uit communicatiespecialisten, online marketeer, coördinator/medewerkers commercie (activatie en partnerships) en verschillende stagiaires. Samen zijn we verantwoordelijk voor alle marketing, communicatie, commercie en (sport)evenementen en bijeenkomsten van het NHV. Dit maakt dat geen dag hetzelfde is. Iedere dinsdag werken we samen op ons inspirerende kantoor op Papendal. Naast hard werken houden we van een leuke en gezellige werksfeer met genoeg ruimte voor humor.

Over het NHV
Het NHV is dé sportbond voor handbal in Nederland, met 338 handbalverenigingen en ca. 50.000 leden. Met onze nationale teams als ‘vlaggenschepen’ en een veelzijdig aanbod aan competities, handbalvormen en -producten voor diverse doelgroepen zijn wij een transparante, vernieuwende, markt- en resultaatgerichte organisatie. Het bondsbureau is gevestigd op Sportcentrum Papendal en bestaat uit ca. 35 medewerkers. Samen met ons enthousiaste (landelijke en regionale) vrijwilligerslegioen werken wij aan Handbal voor iedereen.

Interesse?
Wil jij ons team komen versterken als Coördinator Evenementen? Dan ontvangen wij jouw motivatie en CV graag voor 15 mei 2024 middels een mail naar evenementen@handbal.nl. Heb je vragen? Neem dan contact op met Tonnie van Rijn, afdelingsmanager Marketing, Communicatie en Commercie via t.van.rijn@handbal.nl.

In het kader van ons VOG-beleid in de sport vragen wij voor alle personen die een rol/functie vervullen binnen het NHV een “Verklaring Omtrent het Gedrag “(VOG). Het ontvangen van een VOG is een expliciete voorwaarde voor het tot stand komen van een arbeidsovereenkomst. Als er geen VOG overhandigd wordt dan is samenwerken helaas niet mogelijk.

Acquisitie n.a.v. van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.