Staffan Olsson maakt definitieve selectie WK play-off tegen Griekenland bekend

Staffan Olsson maakt definitieve selectie WK play-off tegen Griekenland bekend

Bondscoach Staffan Olsson heeft zeventien spelers opgenomen in zijn definitieve selectie voor de WK play-off. Halverwege mei spelen de TeamNL Handbalheren tegen Griekenland. Het land dat het beste resultaat behaalt over twee wedstrijden kwalificeert zich voor het wereldkampioenschap in Kroatië, Denemarken en Noorwegen, dat van 14 januari t/m 2 februari 2025 plaatsvindt.

De WK play-off tegen Griekenland wordt gespeeld over twee wedstrijden: een uitwedstrijd op 8 mei en een thuiswedstrijd op 12 mei. Het Indoor-Sportcentrum Eindhoven is het strijdtoneel voor dit mooie affiche. De TeamNL Handbalheren kregen een wildcard voor het afgelopen WK waardoor ze voor het eerst sinds 1961 deelnamen aan een wereldkampioenschap. Op het WK in Polen en Zweden eindigde de ploeg op de veertiende plaats.

De organiserende landen Kroatië, Denemarken en Noorwegen zijn al zeker van deelname aan het WK. De drie beste landen op het EK, met uitzondering van de al geplaatste landen, plaatsen zich rechtstreeks voor het eindtoernooi. Frankrijk, Duitsland en Zweden hebben een direct startbewijs veroverd.

Matthias Rex Dorgelo
De talentvolle 21-jarige keeper Matthias Rex Dorgelo kan tegen Griekenland zijn debuut maken. De van origine Deense speler heeft besloten om voor het Nederlands team uit te komen en is sinds begin april officieel speelgerechtigd voor Oranje.

Tickets 12 mei
Wil jij op zondag 12 mei onze Oranjeheren komen aanmoedigen tijdens de beslissende WK-play off in Eindhoven? Scoor dan nu je kaarten via de ticketshop!

Definitieve selectie TeamNL Handbalheren:

  Naam Club
1 Dani Baijens Handball Sport Verein Hamburg (GER)
2 Niko Blaauw VfL Lübeck-Schwartau (GER)
3 Matthias Dorgelo GOG Håndbold (DEN)
4 Kaj Geenen VfL Lübeck-Schwartau (GER)
5 Martijn Kleijkers KEMBIT-LIONS
6 Lars Kooij TV Emsdetten (GER)
7 Evan de Lange KRAS/Volendam
8 Bobby Schagen TBV Lemgo (GER)
9 Robin Schoenaker Sporting Pelt (BEL)
10 Alec Smit SønderjyskE Håndbold (DEN)
11 Jorn Smits Lemvig-Thyborøn Handbold (DEN)
12 Ivar Stavast HC Elbflorenz Dresden (GER)
13 Luc Steins Paris Saint-Germain Handball (FRA)
14 Rutger ten Velde TuS N-Lübbecke (GER)
15 Niels Versteijnen TBV Lemgo (GER)
16 Arjan Versteijnen Herpertz/Bevo HC
17 Janik van Zundert Herpertz/Bevo HC