Lintjesregen in Arnhem

Lintjesregen in Arnhem

Vandaag, op vrijdag 26 april 2024,  zijn er weer Koninklijke onderscheidingen toegekend. Wij willen er twee in het bijzonder uitlichten! Jan Mackaay en Harrie Hamers, twee ontzettend belangrijke pionnen binnen onze handbalsport. Zij zijn vandaag benoemd als Lid in de Orde van Oranje-Nassau hebben een lintje ontvangen van niemand minder dan Arnhems burgemeester Ahmed Marcouch.

Jan Mackaay (links op de foto) uit Arnhem ademt handbal. Hij is vrijwilliger, en was scheidsrechter, scheidsrechters-coördinator, bestuurslid, tweede penningmeester, trainer, coach, wedstrijdsecretaris, secretaris, vicevoorzitter, voorzitter, begeleider van teams in het buitenland en o ja, ook nog coördinator oud papier. Dat deed Jan namens verschillende verenigingen en het Nederlands Handbal Verbond.

Jan, benoemd als Lid in de Orde van Oranje-Nassau is nog altijd drie dagen per week voor zijn geliefde sport in touw bij het Nederlands Handbal Verbond op Papendal.

Harrie Hamers (rechts op de foto) uit Arnhem werd meer dan een kwarteeuw geleden al “Mister Swift” genoemd. Vanwege zijn verdiensten voor de handbalclub die tegenwoordig DFS Arnhem heet. Hij verzorgt onder meer clinics, fluitwedstrijden, draait bardiensten en organiseert schoolhandbal

Harrie, benoemd als Lid in de Orde van Oranje-Nassau werkte tot zijn pensioen in 2018 bij de gemeente Arnhem als verkeerskundige. Hamers is ook actief bij de Historische Kring Elden.

Is iemand van jouw vereniging ook benoemd op 26 april? Mail naar redactie@handbal.nl en laat ons weten wie binnen de handbalsport nog meer een prachtige onderscheiding toegekend heeft gekregen.