Wedstrijdschema poulefase Olympische Spelen bekend

Wedstrijdschema poulefase Olympische Spelen bekend

Het programma van de poulefase tijdens de Olympische Spelen is voor de TeamNL Handbaldames bekend gemaakt door de IHF. De oranjedames zitten in poule B samen met Frankrijk, Spanje, Angola, Hongarije en Brazilië. Tijdens de poulefase speel je tegen elk land eenmaal, de top vier van elke poule gaat door naar de kwartfinales die in Lille worden gehouden.

Op de Spelen zijn de twaalf geplaatste landen verdeeld over twee groepen. Het handbaltoernooi is anders opgezet dan bij een EK of WK. Daar wordt gewerkt met een poulefase, Main Round, halve finale en finale. Komende zomer spelen de teams van 25 juli t/m 3 augustus de poulefase. Van de zes teams in een poule plaats de top vier zich voor de kwartfinales, die gespeeld worden op 6 augustus. De halve finale staat gepland op 8 augustus. Twee dagen later, op 10 augustus wordt bepaald wie het goud wint in de finale. Alle poulewedstrijden vinden plaats in de South Paris Arena in Parijs. Vanaf de kwartfinale wordt er gespeeld in het Pierre-Mauroy Stadium in Lille.

Poules
Groep A: Noorwegen, Duitsland, Slovenië, Zweden, Denemarken, Korea
Groep B: Hongarije, Nederland, Spanje, Frankrijk, Brazilië, Angola

Speelschema poulefase:
Donderdag 25 juli Nederland – Angola 11.00 uur
Zondag 28 juli Frankrijk – Nederland 21.00 uur
Dinsdag 30 juli Nederland – Spanje 14.00 uur
Donderdag 1 augustus Nederland – Brazilië 09.00 uur
Zaterdag 3 augustus Hongarije – Nederland 09.00 uur