Selectie bekend Beach Handball Dames voor WK in China

Selectie bekend Beach Handball Dames voor WK in China

De selectie Beach Handball Dames voor het WK in Pingtan, China is bekend. Bondscoach Peter Portengen heeft tien speelsters geselecteerd om mee te gaan naar Azië. Tijdens het WK Beach Handball is Nederland ingedeeld in Poule C samen met Denemarken, De Verenigde Staten en Noorwegen.

Het WK Beach Handbal voor mannen en vrouwen zal van 18 tot 23 juni 2024 plaatsvinden op het ‘Pingtan International Beach Sports Base’ in het Long Wangtou Ocean Park op het Chinese eiland Pingtan.

Afgelopen jaar behaalden de Beach Handball Dames selectie nog een zilveren medaille op het EK Beach-Handball in Portugal, Dus belooft het WK in China een mooie uitdaging te worden.

Bondscoach Peter Portengen blikt vooruit: “We staan voor een serieuze uitdaging. Bij Beach Handball ligt het niveau van alle landen ontzettend dicht bij elkaar en worden de wedstrijden vaak bepaald via shoot-outs. Omdat het alle kanten op kan gaan in een wedstrijd en een paar slechte minuten al funest kunnen zijn, is het van tevoren lastig om een doel te bepalen. Ons doel is om op een bepaalde manier te spelen. Als we dat goed doen, dan hebben we tegen alle teams een kans om te winnen.”

Selectie WK Beach Handball 2024

Speelster Club
Lisanne Bakker JuRo Unirek/V.Z.V.
Isabel Barnard Grote Feesten/U.S.
Anna Buter JuRo Unirek/V.Z.V.
Marit van Ede Geonius/V&L
Josien van den Hoek JuRo Unirek/V.Z.V.
Tess Jansen Zwartwoud/Kwiek
Meike Kruijer JuRo Unirek/V.Z.V.
Amber van der Meij Westsite
Rianne Mol Westsite
Manon Zijlmans Cabooter Group/HC Groot Venlo

 

Staf:

Peter Portengen Bondscoach
Leon Budé Assistent Bondscoach
Kelly Stevens Fysiotherapeut
Sophie Abbenhuis Teammanager
Kim Clarijs-Schuurbiers Teammanager