Robert Nijdam aangesteld als hoofd Talentontwikkeling

Robert Nijdam aangesteld als hoofd Talentontwikkeling

Robert Nijdam is aangesteld als hoofd Talentontwikkeling en gaat deze rol vanaf 1 juli vervullen. In deze nieuwe functie wordt hij verantwoordelijk voor het overdragen van de handbalvisie van het NHV en stuurt hij op sporttechnisch gebied de NHV-talentontwikkeling programma’s en coaches aan.

“Als NHV zijn we verheugd dat we Robert hebben kunnen aanstellen. Talentontwikkeling is een grote pijler binnen het topsportbeleid van de bond. In deze nieuwe functie gaat Robert kijken hoe hij de talentontwikkelingspiramide verder kan optimaliseren en professionaliseren. Voor onze nationale selecties willen we zorgen dat ze over een sterke basis beschikken om stappen te kunnen blijven zetten en hun ambities waar te maken”, vertelt technisch directeur Jeroen Bijl.

Robert Nijdam kijkt uit naar zijn nieuwe baan. “Ik vind het te gek dat ik deze functie mag gaan vervullen. Het sluit mooi aan bij de eerdere ervaringen die ik heb opgedaan. Het is prachtig om onderdeel te zijn van de carrière van jonge hardwerkende atleten en te zorgen dat zij stappen kunnen realiseren.”

“Daarnaast vind ik het een mooie rol om in de hele lijn onze handbalfilosofie mee te geven en coaches daarin te coachen. Ik wil ze goede handvatten te bieden, zodat zij zich ook goed kunnen ontwikkelen. Ik kijk er naar uit om aan de basis te staan van handbalontwikkeling in eigen land.”

Nijdam is een bekend gezicht voor zowel het NHV als de (inter)nationale handbalwereld. Van 2014 t/m 2018 werkte hij voor het NHV als Talentcoach en hoofd van de Handbal Academie dames. Hij was in die periode ook bondscoach van verschillende jeugdselecties. Op het wereldkampioenschap in 2018 veroverde hij met de U20-lichting van Dione Housheer en Bo van Wetering een mooie vijfde plaats. Komende zomer is hij als bondscoach van de Dames U18 actief op het WK. Na het eindtoernooi zal hij deze taak niet meer vervullen. 

Als coach werkte Nijdam veelvuldig in het buitenland. Jarenlang was hij trainer van verschillende herenselectie, waaronder de Zwitserse club GC Amicitia Zürich dat uitkwam in het hoofdtoernooi van de Champions League. Daarnaast stond hij bij de dames aan het roer van twee Bundesliga clubs: TSV Bayer 04 Leverkusen en SV Werder Bremen.

Nijdam heeft zijn sporen als speler ook verdiend. Hij speelde 152 interlands voor het Nederlands Herenteam en kwam uit op het hoogste niveau in Nederland, België, Duitsland en Zwitserland.

Foto: Ronny Hartmann