VOC Amsterdam en HC Groot Venlo gaan strijden om de landstitel van 2024!

VOC Amsterdam en HC Groot Venlo gaan strijden om de landstitel van 2024!

De finale om het landskampioenschap in de Eredivisie voor vrouwen barst op zondag 19 mei los. Cabooter Group/HC Groot Venlo en OTTO Work Force/VOC Amsterdam gaan in een Best of Three met elkaar strijden om de nationale titel. Alle drie wedstrijden zijn volledig live te zien via NOS.nl of NPO1.

In de reguliere competitie voerden beide ploegen de ranglijst aan. Het onderlinge verschil was maar twee punten. VOC Amsterdam sloot de competitie af als nummer 1 met 42 punten en HC Groot Venlo eindigde op de tweede plek met 40 punten.

Net als in de reguliere competitie zijn beide ploegen ook in hun kampioenspoules de sterkste. In poule A versloeg VOC alle concurrenten en eindigde met 15 punten bovenaan. De andere ploegen in de poule waren VELO, V&L en Quintus. Venlo zat in poule B en deed daar ook goede zaken door met 13 punten boven VZV, SEW en Kwiek te eindigen.

In de onderlinge wedstrijden dit seizoen wist Venlo één keer te winnen. De SuperCup ging mee naar Limburg na een ruime overwinning op VOC (16-30). In de reguliere competitie trok VOC twee keer aan het langste eind: 28-23 en 26-28. Beide teams troffen elkaar in de Bekerfinale. Na een spannende strijd wist VOC de beker te veroveren dankzij een 22-25 overwinning.

Beide teams zijn aan elkaar gewaagd en het belooft dus een spannende strijd om de titel te worden. Tickets voor de eerste wedstrijd in Amsterdam zijn hier te koop. 

In onderstaand schema is te zien wanneer de wedstrijden worden gespeeld en hoe laat de duels beginnen:

Thuis Uit Datum Tijd Waar te zien?
OTTO Work Force/VOC Amsterdam Cabooter Group/HC Groot Venlo zondag 19 mei 14:30 uur  NOS.nl & NPO1
Cabooter Group/HC Groot Venlo OTTO Work Force/VOC Amsterdam zondag 26 mei 14:15 uur NOS.nl & NPO1
OTTO Work Force/VOC Amsterdam Cabooter Group/HC Groot Venlo zondag 2 juni 13:30 uur NOS.nl & NPO1

*Omdat VOC Amsterdam in de reguliere competitie als eerste is geëindigd speelt de ploeg een eventuele derde wedstrijd in eigen huis.