Loting WK2025 voor de TeamNL Handbalheren bekend

Loting WK2025 voor de TeamNL Handbalheren bekend

De TeamNL Handbalheren spelen op het WK volgend jaar in groep D met Hongarije, Noord-Macedonië en Guinee, dat heeft de loting in Zagreb uitgewezen. Alle poulewedstrijden van het Nederlands team worden gespeeld in de Kroatische stad Varaždin. Het WK wordt van 14 januari t/m 2 februari 2025 georganiseerd in gastlanden Kroatië, Denemarken en Noorwegen.

De TeamNL Handbalheren nemen voor de derde keer in de historie deel aan het wereldkampioenschap. De eerste keer dat het Nederland actief was op het wereldkampioenschap dateert uit 1961. Voor het WK2023 ontving het team een wildcard. De ploeg van bondscoach Staffan Olsson plaatste zich dit seizoen voor het eerst op eigen kracht. Griekenland werd over twee wedstrijden verslagen. Het eerste duel waren de Grieken met 31-27 te sterk. In de return kon Nederland het WK-ticket bemachtigen door met 31-25 te winnen. 

Het WK wordt van 14 januari tot en met 2 februari 2025 georganiseerd in gastlanden Kroatië, Denemarken en Noorwegen. De Deense speelstad is Herning (poulefase en Main Round). Kroatië host wedstrijden in drie speelsteden: Poreč (poulefase), Varaždin (poulefase en Main Round), Zagreb (poulefase, Main Round, kwartfinales en halve finale). In Noorwegen worden de wedstrijden gespeeld in Oslo (poulefase, Main Round, kwartfinales, halve finale, finale). 

Loting WK:
Groep A
(Herning, Denemarken): Duitsland, Tsjechië, Polen, Zwitserland
Groep B (Herning, Denemarken): Denemarken, Italië, Algerije, Tunesië
Groep C (Poreč, Kroatië): Frankrijk, Oostenrijk, Qatar, Koeweit
Groep D (Varaždin, Kroatië: Hongarije, Nederland, Noord-Macedonië, Guinee
Groep E (Oslo, Noorwegen): Noorwegen, Portugal, Brazilië, Verenigde Staten
Groep F (Oslo, Noorwegen): Zweden, Spanje, Japan, Chili
Groep G (Zagreb, Kroatië): Slovenië, IJsland, Cuba, Kaapverdië
Groep H (
Zagreb, Kroatië): Kroatië, Egypte, Argentinië, Bahrein

Wedstrijdschema Nederland*:
15 januari Nederland-Guinee
17 januari Nederland-Noord-Macedonië
19 januari Hongarije-Nederland

*Dit schema is onder voorbehoud.