Heren U24 komen in juni weer bijeen voor hun trainingsstage

Heren U24 komen in juni weer bijeen voor hun trainingsstage

Bondscoach Staffan Olsson en assistent bondscoach Wai Wong hebben 22 spelers uitgenodigd om 11 en 12 juni als Development Group te komen trainen op Papendal. De groep bestaat uit jonge talenten van onder de 24 jaar die tegen het Nederlands Herenteam aanhikken.

Bondscoach Staffan Olsson vindt het belangrijk dat hij goed zicht heeft op de Nederlandse talenten. “Het is de derde keer dat de  Development Group samenkomt. De eerste twee keer is erg goed bevallen. Het is erg fijn om de jongens live in actie te zien, advies te geven en om samen te trainen. Het is op deze manier makkelijker om ze in de gaten te houden. Als ze in het Nederlands team komen, kennen ze mij en Wai al en weten ze meer over onze handbalfilosofie, dekking en aanval. Het wordt op deze manier toegankelijker om de overstap naar het A-team te maken. Ik hoop ook dat de trainingen de jongens inspiratie en nieuwe motivatie geven.”

“Er zijn veel talenten die rondlopen in de Nederlandse competitie. Het is een goed platform om jonge spelers op te leiden. De competitie is stappen in de juiste richting aan het zetten. De bond en clubs zouden nog meer samenwerking kunnen zoeken om spelers nog beter op te leiden. Met als doel dat deze talenten langer in Nederland blijven handballen en later pas de stap naar het buitenland hoeven te maken. Dat komt de competitie ten goede.”

De volgende spelers zijn uitgenodigd:

  Naam Club
1. Tido Bierkens van Mossel MG/Tachos
2. Niko Blaauw VfL Lübeck-Schwartau (GER)
3. Tim Claessens Achilles Bocholt (BEL)
4. Anes Devedzic Oosting E&O/Hurry Up
5. Destin van Dijk Herpertz/Bevo HC
6. Kaj Geenen VfL Lübeck-Schwartau (GER)
7. Sjors Hoogenberg KRAS/Volendam
8. Emiel Hoogland Drenth Groep/Hurry up
9. Odirin Jerry Achilles Bocholt (BEL)
10. Evan de Lange  KRAS/Volendam
11. Jorik Pol Drenth Groep/Hurry up
12. Marek Skwarcynski Oosting E&O/Hurry Up
13. Sander Visser HSG Nordhorn-Lingen (GER)
14. Daan van Vliet B&B Healthcare/WHC-Hercules
15. Janik van Zundert Herpertz/Bevo HC

In verband met beslissingswedstrijden in hun competitie sluiten de volgende spelers mogelijk wel/niet aan:

  Naam Club
16. Kyan van Berlo KEMBIT/LIONS
17. Jens Dijkstra  KEMBIT/LIONS
18. Jur Eussen KEMBIT/LIONS
19. Martijn de Jong Green Park/Aalsmeer
20. Martijn Kleijkers KEMBIT/LIONS
21. Lars Kooij TV Emsdetten (GER)
22. Lou Peters BFC