Alieke van Maurik verkozen tot Speelster van het Jaar!

Alieke van Maurik verkozen tot Speelster van het Jaar!

De verkiezing voor Speelster van het Jaar heeft weer plaatsgevonden. Alle coaches van de Nederlandse dames Eredivisie hebben hun stem kunnen uitbrengen voor de beste Speelster van het Jaar 2023-2024. Dit jaar is Alieke van Maurik de gelukkige die deze prijs mag ontvangen. De prijs werd door Margôt Hölscher, bestuurslid van het NHV, overhandigd aan Van Maurik. De rechter opbouw speelsters heeft dit seizoen met OTTO Workforce/VOC Amsterdam de beker gewonnen en is met haar ploeg in de competitie als nummer twee van Nederland geëindigd.

Van Maurik, 20 jaar, die afgelopen zomer de overstap maakte van HV Quintus naar VOC Amsterdam is in haar eerste jaar in Amsterdam meteen één van de smaakmakers in de competitie. Dat is niet onopgemerkt gebleven, want aankomende zomer vertrekt Van Maurik naar Duitsland waar ze heeft getekend voor twee jaar. Ze zal bij Borussia Dortmund gecoacht gaan worden door oud-bondscoach Henk Groener.

In 2021 won Van Maurik met de Dames U17 het EHF Championship in Georgië. Het jaar daarop nam ze deel aan het WK U18 waar ze als vierde eindigde. In 2023 maakte Alieke haar officiële debuut voor het Nederlands team. Ondertussen heeft Van Maurik 5 interlands en 10 doelpunten op haar naam staan. In de EK kwalificatie wedstrijd tegen Finland werd Van Maurik verkozen tot Player of the Match.

Het NHV feliciteert Van Maurik met het behalen van de prijs Speelster van het Jaar.