Donny Vink uitgeroepen tot Speler van het Jaar!

Donny Vink uitgeroepen tot Speler van het Jaar!

De verkiezing voor Speler van het Jaar is uitgeschreven. Na een lang seizoen in de Bene-League en HandbalNL League hebben alle coaches van de Nederlandse clubs mogen stemmen op de beste speler van het seizoen 2023-24. Uit de stemmen is gebleken dat Donny Vink zich dit seizoen mag kronen tot Speler van het Jaar!

De prijs werd na de tweede BOT-wedstrijd tussen Lions en Aalsmeer uitgereikt door Roel Goffin, voorzitter van het NHV. Het Bene-League seizoen van de linker hoekspeler van Aalsmeer eindigde in de play-offs voor het kampioenschap. Toch veroverde hij in deze competitie een individuele prijs. Hij werd verkozen als beste speler van het seizoen op zijn positie en kreeg zo terecht een plekje in het All-Star team. Daarnaast wist Aalsmeer dit jaar beslag te leggen op de nationale beker en het won afgelopen weekend de strijd om de landstitel. 

Donny Vink is al jaren een vaste kracht binnen de selectie van Aalsmeer. In 2020 maakte de 25-jarige de overstap van HV Hellas naar Greenpark/Handbal Aalsmeer waar hij direct indruk maakte met zijn vele doelpunten. Vink behaalde met Aalsmeer al meerdere successen. Één keer wist Donny Vink met Aalsmeer beslag te leggen op de nationale beker. Daarnaast won hij drie keer de landstitel.

Naast zijn successen met Aalsmeer heeft de Hagenaar in 2023 zijn debuut mogen maken voor de TeamNL Handbalheren. Zijn debuut werd compleet nadat Vink gelijk zijn eerste doelpunt maakte voor Oranje.

Het NHV feliciteert Vink met deze prachtige prestatie!