Jur Eussen gekozen als Talent van het jaar!

Jur Eussen gekozen als Talent van het jaar!

De verkiezing tot Talent van het Jaar heeft plaatsgevonden. Jur Eussen heeft de prijs voor het beste talent van het afgelopen seizoen gewonnen. De opbouwer van LIONS is door bondscoach Staffan Olsson van de TeamNL Handbalheren uitgekozen.

De 20-jarige speler mocht na de tweede BOT-wedstrijd afgelopen zondag in de Stadssporthal in Sittard de prijs ontvangen. Deze werd uitgereikt door bondsvoorzitter Roel Goffin. Jur Eussen was dit seizoen sterkhouder in het team van LIONS, waarmee hij in de Bene-League de play-offs wist te halen. Ook in de HandbalNL League was de opbouwer op dreef voor de Limburgers. Hierbij wist de club de finale om de landstitel te behalen. 

Jur Eussen begon zijn handbalcarrière bij Swift 2000 uit Roermond, maar maakte snel de overstap naar HV BFC. Op zijn achttiende sloot hij aan bij de samenwerking met LIONS, waar hij inmiddels een vaste kracht in de selectie is. Afgelopen seizoen won Eussen met LIONS nog de landstitel en de Supercup. 

Naast LIONS heeft de opbouwer ook zijn kwaliteiten in jeugdselecties van Oranje laten zien. In totaal kwam Jur Eussen zo’n 25 keer in actie in het Oranje-tenue.

Het NHV feliciteert Jur Eussen met het winnen van de prijs!