Loïs van Vliet gekozen als Talent van het Jaar!

Loïs van Vliet gekozen als Talent van het Jaar!

Loïs van Vliet, spelend voor OTTO Workforce/VOC Amsterdam heeft de prijs voor Talent van het Jaar 2023-2024 in ontvangst mogen nemen. Ze is gekozen als Talent van het Jaar door Per Johansson, bondscoach van het Nederlands Dameshandbalteam. 

Van Vliet begon haar handbalcarrière bij HV Internos en maakte later de overstap naar VOC Amsterdam. Aankomende zomer gaat Van Vliet naar Bundesliga-club TuS-Metzingen in Duitsland waar ze voor drie jaar heeft getekend. Dit seizoen won Loïs met VOC Amsterdam de beker en werd ze in de competitie de nummer twee van Nederland.

In 2021 won Van Vliet met de Dames U17 het EHF Championship in Georgië. Het jaar daarop nam ze deel aan het WK U18 waar ze als vierde eindigde. In 2023 maakte Loïs haar debuut op een eindtoernooi met de A-ploeg. Op het WK heeft zij zich meteen van haar beste kant laten zien. Ondertussen heeft Loïs al 8 interlands en 14 doelpunten op haar naam staan.

Het NHV feliciteert Van Vliet met het behalen van deze prijs.