Beach Handball dames onderweg naar het WK in China

Beach Handball dames onderweg naar het WK in China

De Beach Handball Dames stappen vanavond op het vliegtuig naar China voor het WK Beach 2024. De eerste week gebruikt de ploeg als voorbereiding op het eindtoernooi en om te wennen aan het klimaat en het tijdsverschil. Het WK Beach Handbal voor mannen en vrouwen zal van 18 tot 23 juni 2024 plaatsvinden op het ‘Pingtan International Beach Sports Base’ in het Long Wangtou Ocean Park op het Chinese eiland Pingtan.

Tijdens het WK Beach Handball is Nederland ingedeeld in Poule C samen met Denemarken, De Verenigde Staten en Noorwegen. Programma poulefase:

Datum Lokale tijd Nederlandse tijd Thuis Uit
18 juni 15.50 uur 9.50 uur Nederland  Denemarken
19 juni 10.20 uur 4.20 uur USA Nederland
19 juni 17.30 uur 11.30 uur Nederland  Noorwegen

De Main Round van het WK wordt gespeeld op donderdag 20 en vrijdag 21 juni. Op zaterdag 22 juni worden zowel de kwartfinales als halve finales afgewerkt. Op zondag 23 juni start om 18.00 uur (lokale tijd) de finale bij de dames. Meer informatie over het WK Beach Handball vind je hier.

Afgelopen jaar behaalden de Beach Handball Dames selectie nog een zilveren medaille op het EK Beach-Handball in Portugal, dus belooft het WK in China een mooie uitdaging te worden.

Isabel Barnard is een van de meest ervaren speelsters van de selectie en kijkt enorm uit naar het WK: “Ik ben heel blij met de voorbereiding tot nu en zit eigenlijk al een paar dagen te popelen om te vertrekken. Hoewel we aan de zware kant van het schema zitten, vind ik dat we de kwartfinale zeker moeten kunnen halen. De beste acht zijn enorm aan elkaar gewaagd dus vanaf die kwartfinale kan alles gebeuren. Ik hoop natuurlijk op een medaille en denk dat dat zeker mogelijk is.

Selectie WK Beach Handball 2024

Speelster Club
Lisanne Bakker JuRo Unirek/V.Z.V.
Isabel Barnard Grote Feesten/U.S.
Anna Buter JuRo Unirek/V.Z.V.
Marit van Ede Geonius/V&L
Josien van den Hoek JuRo Unirek/V.Z.V.
Tess Jansen Zwartwoud/Kwiek
Meike Kruijer JuRo Unirek/V.Z.V.
Amber van der Meij Westsite
Rianne Mol Westsite
Manon Zijlmans Cabooter Group/HC Groot Venlo

 

Staff:

Peter Portengen Bondscoach
Leon Budé Assistent Bondscoach
Angela Steenbakkers Fysiotherapeut
Sophie Abbenhuis Teammanager