Vacature: Medewerker communicatie, pers en media (38 uur)

Vacature: Medewerker communicatie, pers en media (38 uur)

Ben jij een enthousiaste en ervaren communicatiespecialist met een strategische en open blik? Een echte teamplayer die samen met ons wil werken aan waardevolle mediarelaties voor de toekomst? Kom dan ons team Marketing, Communicatie, Evenementen en Commercie versterken!  

Jouw rol 
Je hart gaat sneller kloppen van het vertellen van inspirerende en mooie verhalen uit de handbalsport. Jij zorgt voor impactvolle media-aandacht waarmee wij de waarde van handbal promoten voor iedereen. In 2032 willen wij dat iedereen in Nederland in aanraking komt met of uitgedaagd is door handbal. Als medewerker communicatie, pers en media ben je een actieve en doordachte communicatiespecialist die strategisch meedenkt over de positionering van handbal. Je bouwt aan en onderhoudt relaties met relevante pers en media. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor de strategie, beheer en creatie van onze owned mediakanalen. Uiteraard doe je dit niet alleen maar samen met een collega die onder andere verantwoordelijk is voor de communicatie breedtesport. Samen pakken jullie ook werkzaamheden uit de deelgebieden interne, arbeidsmarkt en corporate communicatie op. Ons doel: iedereen beleeft handbal.  

 • Je hebt een vlotte pen en creatieve ideeën om een boodschap over te brengen. Samen met onze content creators maak je interessante en inspirerende verhalen die zorgen voor impactvolle media-aandacht voor de handbalsport. Je zorgt ervoor dat onze communicatie goed aansluit op de positionering van handbal.  
 • Je bent in staat om strategisch te denken en mee te werken aan innovatieprojecten, zoals merk- en mediastrategie, positioneringsvraagstukken en social media beleid.  
 • Je bent verantwoordelijk voor de planning en coördinatie van onze eigen mediakanalen, waarbij topsportcommunicatie jouw grootste aandachtsgebied is. Samen met jouw directe collega communicatie verdeel jij de werkzaamheden op deelgebieden als interne, arbeidsmarkt en corporate communicatie.  
 • Je onderhoudt relaties met relevante pers, media en andere stakeholders, waaronder internationale federaties. Je bent verantwoordelijk voor de organisatie van persmomenten, coördinatie van streamingdiensten en aanwezig bij relevante wedstrijden – en toernooien van onze TeamNL Handbaldames en TeamNL Handbalheren. 
 • Je stuurt ons flexibele team aan van content creators. Denk hierbij aan copywriters, designers, video- en fotografen en drukkers.   

Wij zoeken 

 • Een enthousiaste en actieve persoonlijkheid die met een open en frisse blik kijkt naar de sportwereld en nieuwe trends en ontwikkelingen in het (sport)medialandschap.  
 • Een heldere en transparante netwerker die bouwt aan duurzame relaties met pers, media, maar ook ons flexibele team van content creators.  
 • Een zelfstandige en ondernemende instelling. Iemand die goed hoofd van bijzaken kan onderscheiden en een coördinerende rol op zich neemt als het gaat over de contentplanning van onze owned mediakanalen.  
 • Een afgeronde HBO-opleiding, of denkniveau, richting communicatie/journalistiek/marketing. 
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. 
 • Minimaal vijf jaar werkervaring, waarbij relevante kennis en ervaring in een vergelijkbare functie een pré zijn, evenals affiniteit met de sportsector en handbal. 
 • Een flexibele instelling; zowel op avonden als weekenden voor een langere periode inzetbaar. In deze rol ben je aanwezig bij (buitenlandse) relevante wedstrijden en toernooien van onze Nationale Selecties. 

 

Wat wij bieden 

 • Een kans om onderdeel te zijn van onze ambitie om iedereen in Nederland te inspireren met handbal. Daarnaast ben je betrokken bij handbal wedstrijden en toernooien op het allerhoogste niveau én zelfs een groot eindtoernooi in eigen land (WK 2025); 
 • Een uitdagende en verantwoordelijke functie in ons team; 
 • Een jaar contract, met de intentie om deze om te zetten naar een vast dienstverband; 
 • Een op de functie en sector afgestemd salaris en arbeidsvoorwaardenpakket vanuit de CAO Sport; 
 • Een flexibele invulling van de werklocatie, -dagen en -tijden. Wij werken samen op een inspirerende locatie, het Nationaal Sportcentrum Papendal in Arnhem. 

Ons team 
Naast de genoemde communicatiespecialisten bestaat ons team uit een online marketeer, coördinator evenementen, coördinator/medewerkers commercie (activatie en partnerships) en verschillende stagiaires. Samen zijn wij verantwoordelijk voor alle marketing, communicatie, commercie en (sport)evenementen en bijeenkomsten van het NHV. Dit maakt dat geen dag hetzelfde is. Iedere dinsdag werken we samen op ons inspirerende kantoor op Papendal. Naast hard werken houden we van een leuke en gezellige werksfeer met genoeg ruimte voor humor. 

Over het NHV 
Het NHV is dé sportbond voor handbal in Nederland, met 338 handbalverenigingen en ca. 50.000 leden. Met onze nationale teams als ‘vlaggenschepen’ en een veelzijdig aanbod aan competities, handbalvormen en -producten voor diverse doelgroepen zijn wij een transparante, vernieuwende, markt- en resultaatgerichte organisatie waarbij samenwerking een belangrijke merkwaarde is. Het bondsbureau is gevestigd op Sportcentrum Papendal en bestaat uit circa 35 medewerkers. Samen met ons enthousiaste (landelijke en regionale) vrijwilligerslegioen werken wij aan Handbal voor iedereen. 

Interesse? 
Wil jij ons team komen versterken als medewerker Communicatie, pers en media? Dan ontvangen wij graag jouw motivatie en CV voor 21 juni 2024 middels een mail naar hrm@handbal.nl. Op dinsdag 18 juni vindt de eerste gespreksronde plaats. Heb je vragen? Neem dan contact op met Tonnie van Rijn, afdelingsmanager Marketing, Communicatie en Commercie via t.van.rijn@handbal.nl.

In het kader van ons VOG-beleid in de sport vragen wij voor alle personen die een rol/functie vervullen binnen het NHV een “Verklaring Omtrent het Gedrag “(VOG). Het ontvangen van een VOG is een expliciete voorwaarde voor het tot stand komen van een arbeidsovereenkomst. Als er geen VOG overhandigd wordt dan is samenwerken helaas niet mogelijk. 

Het NHV hecht waarde aan diversiteit en inclusie binnen de handbalsport en – organisatie, dus wij nodigen iedereen uit om te solliciteren. 

Acquisitie n.a.v. van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.