Nederlands studententeam op jacht naar een medaille in Spanje

Nederlands studententeam op jacht naar een medaille in Spanje

Onder begeleiding van Koen Steeman, Dick Richards en Danique Boonkamp gaat het nationale vrouwen studententeam van 24 tot en met 30 juni een gooi doen naar het wereldkampioenschap voor studenten.

Koen Steeman & Dick Richards hebben al bijna tien jaar lang ervaring met het studentenhandbal. Naast veel GNSK-overwinningen voor Nijmegen en deelnames aan de Europese Studentenkampioenschappen was er dit jaar de kans om heel studerend Nederland te vertegenwoordigen op het World University Championship – Handball 2024.

Samen met Danique Boonkamp werd een selectie samengesteld van studerende eredivisiespeelsters. Onder meer landskampioen Lisanne Kruiswijk en bekerwinnaar Romy Verweij gaan mee om de nationale eer hoog te houden.

De loting heeft al plaatsgevonden en daarin is Nederland toegewezen aan een poule met Polen, Tsjechië en Chili. In de andere poule zijn Spanje, Frankrijk en India aan elkaar gekoppeld. De doelstelling van de Nederlandse studenten is om minimaal de halve finale te halen. Om dat te bereiken is de voorbereiding in volle gang en zal er (zaterdag) geoefend worden tegen DSVD en (dinsdag) MHV uit Mill. Zaterdag 22 juni stapt het team op het vliegtuig richting Antequera en op maandag 24 juni zullen de eerste wedstrijden van het toernooi plaatsvinden.

Het Nederlands studententeam is te volgen via Facebook & Instagram. Wedstrijden zijn via een livestream te volgen via de website van WUC 2024.

De selectie:

1. Lisanne van Kruijswijk Venlo
2. Isa op den Kelder SEW
3. Denise Mol SEW
4. Eline Veltrop SEW
5. Ashley Jacobs SEW
6. Lysanne Huele SEW
7. Marit Winkels Kwiek
8. Naomi Gooyers SEW
9. Renée Kolken VZV
10. Nyah Metz SEW
11. Romy Verweij VOC
12. Valerie Smits VOC
13. Lois van Ruijven Quintus