Play Unified bij Westfriesland SEW zeer geslaagd!

Play Unified bij Westfriesland SEW zeer geslaagd!

Wat is Play Unified?
Sporters met en zonder verstandelijke beperking die samen sporten op de sportclub: dat is Play Unified! “Door sporters met en zonder verstandelijke beperking samen te laten sporten, hopen wij op een echte inclusieve clubcultuur. Zo leren leden elkaar kennen, herkennen, kunnen ze samen sporten en elkaar toejuichen. Sport is bij uitstek een plek waar wederzijds respect en begrip ontstaat en dat juichen wij graag toe!”, aldus Special Olympics Nederland.

Het G-handbalteam van Westfriesland SEW is in voorbereiding op de Special Olympics Nationale Spelen, dat dit jaar gehouden wordt in Breda en Tilburg. De Special Olympics Nationale Spelen zijn het grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland. Het evenement vindt één keer per twee jaar plaats. Op 14, 15 en 16 juni 2024  nemen de meer dan 3000 sporters in 20 sportdisciplines het tegen elkaar op.

Op zondag 2 juni heeft het G-team een oefenwedstrijd gespeeld tegen Westfriesland SEW C1. Voor het G-team een mooie gelegenheid om een extra wedstrijdtraining te creëren. De opdracht die de coach van de C1 meegaf aan zijn team was prachtig:

“Kijk naar het G-team met hoeveel plezier en bezieling zij handballen en leer daarvan!”

Na een beetje onwennige start, want wat moet je van elkaar verwachten, werd het een hele mooie wedstrijd, waarin beide teams met veel plezier aan het sporten waren. Winnen of verliezen was die dag totaal onbelangrijk. Er werd aan beide zijden lustig op los gescoord. Tijdens zo’n wedstrijd kun je het wederzijdse respect zien groeien. Elkaar aanmoedigen, elkaar complimentjes geven en vooral juichen om elkaars doelpunten. 

SEW doet al zo lang ze bestaan, inmiddels 12 jaar, hun best om hun G-team onderdeel te laten zijn van Westfriesland SEW. Dit door onder andere:

  • Te trainen op zaterdagochtend, voor of tussen de competitie wedstrijden van de reguliere teams
  • Nu en dan met topsportteam Dames 1 oplopen
  • Tijdens hun jaarlijkse toernooi de warming up te laten verzorgen door de selectiespelers
  • Bij elkaar komen en kijken naar wedstrijden
  • Seizoen afsluiting: met een wedstrijd waar onze G-sporters broertjes, zusjes, vaders, moeders, verzorgers, vrienden etc. mogen uitnodigen om een toernooi te spelen.
  • Huldiging tijdens het Kampioenenbal van de gemeente Medemblik, waar alle lokale sporters die één of meerdere ereplaatsen behaalden op een NK of EK worden gehuldigd door de sportwethouder, hier hoorde in 2022 dus ook het G-team bij.

Iedere keer is SEW hun begeleidingsteam trots om hun G-team op deze wijze te presenteren aan alle mensen die op en rond onze handbalvelden staan en lopen.