F-jeugd speelt met een zachte bal

De speelwijze van de jeugd is aangepast aan de kinderen en groeit samen met hen naar het volwassen handbalspel. Voor de F-jeugd (7-8 jaar) betekent dit spelen op een klein veld, met kleine doeltjes en een zachte bal. Klik hier voor de spelregelflyer.

Graag wat extra aandacht voor de zachte bal. Het spelen van de wedstrijden met de zachte bal zien we veel gebeuren, maar nog heel veel kinderen komen met een harde bal naar de sporthal.

De zachte bal heeft verschillende voordelen. Deze is makkelijk te vangen en goed vast te houden. Wanneer de bal tegen een speler of doelverdediger aan komt is dit een stuk minder pijnlijk dan een harde bal. Kinderen krijgen vertrouwen in het spelen met de bal en hebben geen last van angst voor de bal. Naarmate ze vaardiger worden, wordt de bal in de E-jeugd een harde bal maat 0.

Wanneer kinderen lid willen worden is het handig om ze vooraf te informeren over de spelwijze en het soort bal waarmee gespeeld wordt. De vereniging kan ook contact opnemen met de lokale sportvereniging om ook daar uit te leggen met welke ballen er gespeeld wordt zodat zij hun klanten goed kunnen informeren. De bal is ook als de kinderen wat ouder zijn een hele fijne bal om in de vrije tijd mee te spelen.

Voorbeelden van zachte ballen (die wel stuiten):

Molten Soft handbal
Select Kids Soft handbal
Hummel Easy Kids