AL HET NIEUWS, STATISTIEKEN EN EXCLUSIEVE CONTENT IN ÉÉN APP!

DOWNLOAD DE HandbalNL APP:

Get it on Google Play

Internationale overschrijving

Van buitenland naar Nederland
Hieronder vind je een beknopte werkwijze voor wanneer een club een internationale overschrijving voor een speler die nu in het buitenland speelt of heeft gespeeld, wil aanvragen. De speler gaat dan dus van het buitenland naar Nederland.

Werkwijze
1. Transfer aanvraagformulier volledig invullen. Zie onderaan de pagina het formulier.
2. Transferbedrag overmaken naar de EHF (€ 1.331,- voor professional of € 133,- voor amateur).
3. In geval van professional: € 150,- overmaken naar het NHV. Wanneer de betaling en het ingevulde formulier bij ons binnen is zullen wij een internationaal transfer verzoek bij de desbetreffende bond indienen met een kopie naar de EHF.
4. Vervolgens stuurt de desbetreffende buitenlandse bond het NHV een rekening. € 1.331,- voor professional of € 133,- voor amateur (€ 100,- voor een amateur uit Ierland, Luxemburg, België, Zwitserland, Finland, Faeröer, IJsland, Noorwegen, Zweden, Ierland of Denemarken (er is een speciale overeenkomst met deze landen)). Deze rekening stuurt het NHV door aan uw vereniging.
5. De buitenlandse bond zal aan haar vereniging een vrijgave vragen en zodra alles rond is (vrijgave en betaling) zal de bond een Internationaal Transfer Certificaat afgeven. Deze moet dan worden bekrachtigd door de EHF.
6. Het NHV stuurt deze melding plus het certificaat door naar onze ledenadministratie met een kopie aan de vereniging. De speler kan aangemeld worden in Sportlink en de transfer is rond.

Van Nederland naar buitenland
Als een speler naar het buitenland gaat vraagt de nieuwe buitenlandse club een transfer aan bij haar bond. Deze ontvangende bond stuurt dit verzoek door naar het NHV. Vervolgens vraagt het NHV de voormalige Nederlandse club van de speler om een vrijgave, met het verzoek om binnen een week te reageren. 
Let op: Wij gebruiken hiervoor het officiële secretariaatsadres. Zorg er dan ook altijd voor dat in de vakanties van de secretaris de mail wordt doorgestuurd. Transfers vinden het meest plaats in de vakantieperiodes. 

Belangrijk om te weten
– Professional: speler die of een contract had bij zijn oude club of een contract krijgt bij zijn nieuwe club of allebei. 
– Totaalbedragen:
1. Amateur van Ierland, Luxemburg, België, Zwitserland, Finland, Faeröer, IJsland, Noorwegen, Zweden of Denemarken gaat in Nederland spelen: € 233,- (€ 133,- aan EHF, € 100,- aan buitenlandse bond).
2. Amateur gaat in Nederland spelen: € 263,- (€ 133,- aan EHF, € 130,- aan buitenlandse bond).
3. Professional gaat in Nederland spelen: € 2.752,- (€ 1.331,- aan EHF, € 1.331,- aan buitenlandse bond, € 150,- aan NHV).

Mochten er toch nog vragen zijn over internationale transfers dan kun je ons bereiken op 026-7071420 of per mail naar topsport@handbal.nl